Hoppa till sidans innehåll

AI Chattbot


Nu tar vi tekniken ett steg längre och du är en av de första som får vara med på denna resa. Vi på IdrottOnline lanserar nu vår nya A.I chattbot som vi har valt att döpa till Ralf.

 

Vad är en A.I chattbot?

För er som inte känner till vad en A.I chattbot är så innebär det att det är en chattbot med artificiell intelligens. Dagens teknik erbjuder idag chattar där många gånger man får hjälp av antingen en levande person eller en automatiserad sökning baserad på dina frågeställningar. Med tillägget artificiell intelligens så kommer den här chattboten att skapa sig en egen logik som gör att för varje gång den får en fråga blir den intelligentare och bättre förstår framtida frågor samt vilka svar som är relevanta. Sedemera innebär detta att Ralf kommer inte bara att hjälpa dig med din första fråga utan kommer även att ge dig svar på dina andra. 

Tillämpande av artificiell intelligens

Det är idag ganska vanligt med A.I chattbotar när det gäller större företag som har supportverksamheter. Vi tror vi är först med detta inom idrottssfären och nu behöver vi din hjälp till att träna vår nya bot Ralf.

Man kan jämnställa Ralf med att han är lite som ett barn idag när det gäller logiken, därför behöver han få erfarenhet vilket stegivs kommer att göra honom smartare, men idagsläget kommer det att finnas barnsjukdomar. Dessa barnsjukdomar kan göra att han ger felaktiga/irrelevanta svar på era frågor eller har svårigheter att tolka vad ni är ute efter för information. Detta är en del av hans lärprocess. 

Varför gör vi detta?

Syftet med att vi vill lansera denna tjänsten är att vi vill kunna erbjuda IdrottOnline-användare 24 timmars support 365 dagar om året, för att vi förstår att idrottens arbete aldrig vilar.

Vad svarar Ralf på idag? 

Idag kommer boten Ralf endast att svara på grundläggande frågor, genom exempelvis länkar till manualer, som rör det administrativa verktyget IdrottOnline. Han kommer ibland få för sig att ni som användare vill ha ett nytt lösenord utskickat och föra en dialog kring det, observera då att inga faktiska uppgifter skickas ut och inga lösenord skapas.

Övrigt

Feedback på boten, stort eller smått, tas gärna emot på This is a mailto link. Tack för att du medverkar och ser till så att vi tar nya steg framåt gällande idrottens administrativa uppgifter!

 

Klicka här för att prata med boten Ralf.

Uppdaterad: 14 MAR 2018 16:54
Skribent: Michelle Oskarsson
Epost: Adressen Gömd