Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


För att hjälpa våra juniorer att få mer tävlingserfarenhet tittar Juniorkommittén på att anordna en gemensam resa till en juniortävling utanför landet i vår. Anmälan till Team Stockholm har även öppnat.
 
Snart är det dags att starta upp Skol-SM. Vi påminner om att anmälan till Skolidrottsförbundet behöver göras senast 22 september.
 
Septembers nyhetsbrev är här. Ligan har startat. Juniorerna är igång med sina anrika tävlingar. Föreningseventet tillsammans med Stockholmsidrotten blev lyckat. Och vi länkar till idrottens förmånliga avtal.
 
Årets första GP-tourtävling spelades i Brännkyrka i slutet av augusti. 37 ungdomar deltog. Nästa gång ses vi i Rinkeby och då drar också Junior League igång med den första omgången.
 
I lördags var det äntligen dags för vårt första Föreningsevent. Tillsammans med Stockholmsidrotten bjöd vi in alla föreningar att vara med om en inspirationsdag tillsammans med oss och två idrottspsykologiska proffs.
 
Spela mer bowling i serieuppehållen eller börja spela seriebowling med polarna? Oavsett av vilken anledning du vill anmäla dig så är inbjudan ute nu. Nytt anmälningsdatum; 10 september. Nya lokala 5-mannabakers är här!
 

Inbjudan: Junior League

(2017-08-06 17:51)
Snart säsongsstart och tid för anmälan av lag till säsongens Junior League. Som vanligt bjuder vi in lag från Stockholm och angränsande distrikt som vill vara med och spela.
 

Bowlingdokumentär i SVT

(2017-08-03 21:35)
Under torsdagskvällen visades en dokumentärfilm om bowling i SVT1; "Strrrike - En film om bowling" av Peter Gaszynski och Rolf Wrangnert. Flera Stockholmsprofiler är med. Du har möjlighet att se filmen i SVT Play.
 
Låt säsongen rivstarta för din förening, häng med på Föreningseventet 26 augusti! Det är snart dags för Senior-VM, GP-touren och nya St-mäst. Tidsättningen är fastställd, nu går det alltså utmärkt att börja skriva in säsongens tider i kalendern.
 
Vänligen notera att tiderna som syns i BITS inte är fastställda ännu och därför kan komma att ändras. Börja inte uppdatera era kalendrar eller skriva ut spelprogram förrän vi meddelat att tidsättningen fastställts, vanligen runt 1 augusti.
 
Inför hösten meddelar SvBF hur många lag varje distriktsförbund får skicka vidare till SM för 3-mannalag. Kvoten baseras på antalet DM-deltagare året innan. Stockholm får återigen skicka flest lag; nu ensamma i topp både på herr- och damsidan.
 
Stockholms Bowlingförbund och Stockholmsidrotten bjuder in till ett helt unikt föreningsevent för alla Stockholmsbowlare. Johan Plate och Thomas Fogdö, professionella idrottspsykologiska rådgivare, håller en inspirerande föreläsning. Bland annat!
 
SvBF bjuder in till UPP-slaget 2017. Anmälan, som är öppen görs på: www.uppslaget2017.meriq.se. Tävlingen spelas i Jönköping 11-13 augusti.
 
GP-touren startar sin första tävling av fyra i augusti, med final 16 december. Därefter går touren över till att spelas kalenderår som startar i samband med 100-årsjubileet 2018. Junior League spelas som vanligt under säsongen med start i september.
 
Till följd av ett sent avhopp i Stockholmsligan 11 görs fyrmannaligan om till två divisioner med dubbelmöten istället för tre divisioner med trippelmöten. STK ser positivt på förändringen men tycker att det är tråkigt att ett lag avanmält sig.
 

aikbowling

AIK-Bowling 

 

Kommande matcher


Säsong 2015/2016 är slut och nya matcher kommer att läggas upp när vår säsong start igen i september 2016

 


Tack för stödet!

eko

Mix_logotype

 

Tävlingar

 

JM

Postadress:
AIK - Bowling
Hans Lönnerstam, Evenemangsgatan 14 lgh 1303
16979 Solna

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info