Hoppa till sidans innehåll

Längd Svenska Skidförbundet


Årets JSM-vecka rullade vidare med de individuella tävlingarna i fri teknik under lördagen. Som tidigare under veckan så stod de flesta av favoriterna för trycket.
 
Det blev en fin sprintdag på skidstadion vid Hallbystugan när årets JSM i sprint avgjordes under torsdagen. Som vanligt, när det är sprint, så bjöds publiken på underhållande och spektakulära tävlingar på den nya sprintbanan.
 
Det blev en riktigt tuff start på JSM-veckan i Jönköping under onsdagen då tävlingarna inleddes med masstartslopp i klassisk teknik. Den tuffa och intensiva terrängen omkring Hallbystugan gjorde att det blev rättvisa och utslagsgivande tävlingar.
 
Svenska Skidförbundet har tagit ut 6 damer och 6 herrar som ska representera längdlandslaget vid årets sista Skandinaviska cup i Norska Trondheim 23-25 februari.
 

Dags för JSM i Hallby

(2018-02-13 22:10)
Det är intensiva veckor av årets tävlingssäsong och det är dags för det andra SM-evenemanget för vintern, JSM i Jönköping med IF Hallby som arrangör.
 

Stomprogram 2018/2019

(2018-02-13 17:04)
Det är dags att planera och att ansöka huvudtävlingar i längdskidor för säsongen 2018/2019.
 
USM 2018 är nu över och vi kan konstatera att tävlingarna i Lycksele har varit väldigt fina och får mycket beröm från både ledare och aktiva.
 
Svenska Skidförbundets längdråd har i samråd med Riksidrottsförbundet beslutat om tilldelning av SM i längdskidor 2019.
 
USM i Lycksele inleddes i dag med perfekta förhållanden vid Tannens skidstation. Vädergudarna hade bönhört arrangörens önskan om mildare väder och dagen bjöd på några minusgrader och utmanande och fina banor.
 

Streaming från USM

(2018-02-08 15:36)
Sveriges största skidstjärnor inleder vinter-OS kommande helg. Samtidigt samlas Sveriges skidframtid i Lycksele då ungdoms-SM avgörs där den 9-11 februari. Nu är det är klart att tävlingarna kommer att livestreamas.
 
Svenska Skidförbundet vill härmed besvara och dementera de anklagelser som SVTs Uppdrag Granskning gjort om att en svensk längdskidåkare med stor sannolikhet var dopad under 2001–2010.
 

Storhelg i Ulricehamn

(2018-02-06 15:18)
Under den gångna helgen genomfördes en av årets större tävlingshelger när Volkswagen och Scandic Cup samarrangerades för första gången denna säsong. I närmast perfekta förhållanden blev det ett mycket lyckat evenemang.
 
De svenska juniordamerna stod för en bragdinsats då de idag vann brons på stafetten.
 
Charlotte Kalla är en av Sveriges absolut populäraste idrottare. En längdskidåkare som också är väldigt populär i vårt grannland Norge, vilket inte är en självklarhet som svensk skidåkare. Den här veckan gästar hon vår podcast Ur spår!
 
Vid dagens skiathlon blev det återigen en stabil laginsats av både damer och herrar under U23-VM.
 

Postadress:
Ålberga GIF - Skidor
Dambroängen
61190 Ålberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: johan.albergagif@gmail.com

Se all info