Hoppa till sidans innehåll

Längd Svenska Skidförbundet


Tio damer och nio herrar är uttagna av Svenska Skidförbundet att representera Sverige på världscuppremiären i finska Ruka den 24–26 november.
 
Tävlingspremiären i Gällivare avslutades med sprint på söndagen. Vinnare blev två svenskar – Stina Nilsson och Oskar Svensson.
 
När det var dags för 10 kilometer klassiskt vid tävlingspremären i Gällivare var det än en gång Charlotte Kalla som kunde kliva överst på pallen. I herrarnas 15 kilometer klassiskt blev Calle Halfvarsson bäste svensk på en åttondeplats.
 

Kalla vinnare i Gällivare

(2017-11-17 16:02)
Charlotte Kalla, Piteå elit, tog hem segern på 5 kilometer fristil när det var dags för tävlingspremiär i Gällivare. Marcus Hellner, Gellivare skidallians, blev bäste svensk på en 10:e plats.
 
Det blir Sanna Eklund, tränare på skidgymnasiet i Åsarna, som får uppdraget som vikarierande landslagstränare åt Svenska Skidförbundets träningsgrupp 3 när Martina Höök går på föräldraledighet.
 
I veckans poddavsnitt av Ur spår träffar vi Ebba Andersson (20 år) och Viktor Thorn (21 år). De är landslagets yngsta dam- respektive herråkare, men har båda två redan haft stora framgångar i spåret.
 
– Vi har mer gemensamt än vi kanske har tänkt på tidigare. Thommy Eventorn är ordförande i Smålands längdkommitté och en av initiativtagarna till samarbetet mellan längd och alpint i distriktet.
 
Inför förra säsongen började fysioterapeuten Marcus Bystedt arbeta heltid med landslaget. Syftet var att genom rörlighet och styrka få mindre skadedrabbade och snabbare åkare.
 

Skandinavisk cup 2017/2018

(2017-11-10 14:51)
Den skandinaviska cupen 2017/2018 arrangeras under tre tävlingshelger. Utöver landslagstruppen kommer det även i år finnas möjlighet att tävla för sin klubb i det nationella fältet. Här kommer mer information om det nationella fältet.
 

Podcast med vallachefen

(2017-11-10 10:08)
I veckans poddavsnitt av Ur spår berättar vallachef Urban Nilsson om hans och de 10 vallarnas arbete med att se till att längdlandslaget har världens bästa skidor.
 
Den nationella cup-säsongen i längdskidåkning står för dörren, nu finns inbjudningarna till Volkswagen cup och Scandic cup publicerade.
 
Med 18 dagar kvar till världscuppremiären i finska Ruka är längdlandslaget på läger i Idre Fjäll.
 

Podcast med Stina Nilsson

(2017-11-02 11:30)
Vintersäsongen närmar sig med stormsteg och det är dags för Svenska Skidförbundet att lansera podden om längdskidåkning – Ur spår! Först ut är Stina Nilsson.
 
Volkswagen personbilar har varit en teamsponsor till det svenska längdlandslaget i snart tio år. Nu utökas samarbetet till att även inkludera den nationella seniorcupen, som från och med i vinter går under namnet Volkswagen cup.
 

Landslagsläger i Idre

(2017-10-31 16:40)
Det är nu beslutat att längdlandslaget åker tillbaka till Idre Fjäll på nästa läger. Även träningsgrupp 2 deltar på lägret, som pågår mellan den 5–10 november.
 

Postadress:
Ålberga GIF - Skidor
Dambroängen
61190 Ålberga

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info