Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christer

Boulodromen 10 år


I fredags var det precis 10 år sedan som Boulodromen invigdes med pompa och ståt. De första tankarna om att bygga en boulehall i Varberg väcktes hos Mats Peterson redan 2002, 20 år efter att han varit med och bildat Kulknappen.

Det tog alltså fyra år från de första tankarna på en boulehall tills den stod klar för invigning den 28 oktober 2006. Projektet kunde genomföras tack vare ett gott samarbete mellan de åtta föreningar som i januari samma år bildade Alliansen Varbergs Boulehall. Sedan dess har Hjärt- och Lungsjukas förening lämnat alliansen och Åskloster har kommit med.

Hallen kostade 4,1 miljoner att bygga och finansierades med ett bidrag från Sparbanksstiftelsen på 1 miljon och lån på 2,65 miljoner. Resten täcktes av andelsförsäljning till föreningar och enskilda, sponsring från flera företag och ett kommunalt bidrag på 50 000 kr. Men utan allt frivilligarbete av Alliansens medlemmar under sommaren 2006 hade det trots de här pengarna inte blivit någon Boulodrom.

I samband med invigningen gjorde Svensk Boule ett webreportage som det är riktigt roligt att läsa idag.

Boulesporten introducerades i Varberg 1980, det tog några år innan det blev fart på den. Boulodrombygget gjorde att boule eller pétanque som många nu föredrar att kalla det fick ett rejält uppsving i Varberg. Idag är vi flera hundra som varje vecka kastar klot i Boulodromen.

Tillbaka!

Uppdaterad: 08 APR 2018 17:58
Skribent: Christer Sandberg
Epost: This is a mailto link

 

GYNNA VÅRA
SPONSORER!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Postadress:
Alliansen Varbergs Boulehall
Bengt Alvhage, Dunörtsvägen 24
432 75 Träslövsläge

Besöksadress:
Stenåsavägen 5
432 32 Varberg

Kontakt:
Tel: 0340-66 21 66
E-post: This is a mailto link

Se all info