Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor och svar


Finns det några nybörjarkurser i Fäktning?

 

Ängby Fäktklubb håller nybörjarkurser varje termin, oftast två kurser men ibland fler. Kurserna hålls en gång i veckan totalt tio gånger. Utrustning får man låna under kursen. Maila namn, adress och telefonnummer till This is a mailto link. Inbjudan till kurserna skickas ut till alla som anmält intresse ca: en månad före kursstart.

 

Hur gamla är de som går kursen?

 

Vi tar emot alla åldrar från sju år och normalt brukar deltagarna vara i åldern 7-14 år. Idealiskt är att man hunnit fylla nio år. Vi har även nybörjarkurser för vuxna som hålls på söndagar 1600-1700.

 

Vad gäller om man vill tävla?

 

För att tävla i nationella tävlingar krävs att man har Svenska Fäktförbundets tävlingslicens. Den kan man lösa via förbundets hemsida och betalning kan erläggas med hjälp av kontokort (Visa m fl). Anmälan till tävlingar görs genom att svara på kallelser som skickas ut ca: 1 månad före varje aktivitet eller att Ni talar med tränaren. I första hand skall Ni svara på klubbens kallelser.

Kallelserna går ut till klubbens registrerade medlemmar i klubbregistret. Om nI inte får några kallelser kan det bero på att det ligger en felaktig mailadress på er i registret eller att Ni inte finns med i registret. För registrering i klubregistret krävs fullständigt personnummer. Alla medlemmar registreras av Thomas Åkerberg  This is a mailto link. Vid anmälan måste fäktaren ha löst licens då detta krävs för att klubben skall kunna anmäla.

 

Förbundets hemsida ha adressen www.fencing.se.

 

Licens löser man här Beställ licens

 

De regler som gäller avseende fäktutrustning och åldersindelning finner Ni i förbundets tävlingsbestämmelser på förbundets hemsida. Här är en länk till tävlingsbestämmelserna: Tävlingsbestämmelser

 

Vart hittar jag uppgifter om tävlingar, träningsläger och andra aktiviteter?

 

Klubben försöker hålla Kalendern uppdaterad löpande. Från kalendern skickas det ut kallelser till alla registrerade medlemmar. Registrering sker av Thomas Åkerberg och namnuppgifter med fullständigt personnummer kan mailas till This is a mailto link.

 

Vilka web-läsare fungerar bra med Idrottonline

 

Jag har märkt att Internet Explorer version 9 och senare fungerar bra. Jag har vissa problem med Google Chrome särskilt avseende att svara på kallelser i dialogrutor. 

Postadress:
Ängby FK - Fäktning
Thomas Åkerberg, Kastargränd 23
17836 Ekerö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info