Hoppa till sidans innehåll

Tredje raka

2017-08-20 12:12
Efter sju sorger och åtta bedrövelser har AIF hittat en liten segersvit. Tredje raka trean togs mot Toarp. 2-0 efter mål av Gustav Carlsson och Kristoffer Holmén.
  • Uppdaterad: 2017-08-20 13:43

17/8 2017 Seriematch Toarps BK - AIF 0-2 (0-1)

Mål och assist: 1-0 Gustav Carlsson (Gabriel Holmén), 2-0 Kristoffer Holmén (Jesper Blom)

Gula kort: Tobias Andersson (andra)

Johan Jansson - Erik Johansson, Tobias Andersson, Alex Forsberg, Christian Viitala - Jesper Blom, Thomas Karlsson, Kristoffer Holmén, Jonatan Andersson - Gustav Carlsson, Gabriel Holmén - Alexander Erkensten, Edwin Holgersson, Kasper Benjaminsson, Daniel Holmén

Det var inte vackert, men det blev tre poäng borta mot tabelljumbon Toarps BK. AIF saknade mycket folk och det syntes, men efter ett sent mål i varje halvlek skrevs segersiffrorna till 2-0.

Avstängningar, utlandsresor, sjukdomar och skador. Det var ett pusslande för att få ihop lag mot Toarp. Till sist kunde AIF ställa ett på pappret slagkraftigt lag på benen, men det var tydligt att alla inte är i tidernas toppform.

Första tjugo kom AIF till en del lägen utan att lyckas med det sista momentet. De jättestora chanserna fanns inte riktigt, men just före paus fixade anfallsparet 1-0. Gabriel Holmén lade fram bollen och Gustav Carlsson sköt i steget. Inte så värst hårt, men välplacerat vid stolproten och i fel hörn för Toarps målvakt. 

Efter paus öppnade spelet upp sig och det skapades mycket fler målchanser. AIF hade åtminstone tre jättechanser utan att få dit bollen. När AIF inte satte dit den gavs Toarp möjligheter att komma tillbaka. Utan en väldigt bra mittback i Alex Forsberg och målvakt i Johan Jansson är det inte alls säkert att de grönvita hade fått med sig alla tre poäng.

Med några minuter kvar kom det förlösande 2-0. Kristoffer Holméns skott touchade en back och ställde Toarps målvakt.

Den grönvita uppryckningen med tre raka segrar gör att vi för tillfället är ovanför kvalstrecket, men det är ett riktigt getingbo i botten. Tre lag på 19 poäng där Hössna/Timmele har sämst målskillnad och på kvalplats. Sen har vi HSK på 20 poäng och Tvärred/Vegby på 22. Det lär bli en nervös höst för många lag.

För AIFs del väntar nu tufft motstånd den närmsta tiden. Ardala, Säven/Hol, Vårgårda och Brämhult är alla lag på övre halvan. Vi borde få tillbaka en del spelare till nästa vecka, vilket lär behövas om vi ska kunna utöka segersviten.

AIFs byten:

62 min Erik Johansson ut, Alexander Erkensten in

81 min Thomas Karlsson ut, Erik Johansson in

Skribent: Daniel Holmén

Sparbanken Alingsås 2

 

IMI

 

Logga-PipeLife

 

InterSport-logga

 

Gasenemejeri-logga

Postadress:
Annelunds IF - Fotboll
Skolvägen 8
52442 Ljung

Kontakt:
Tel: 0513-508 47
E-post: This is a mailto link

Se all info