Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Gävleborgs Idrottsförbund har beviljats drygt 7.1 miljoner från Europeiska Socialfonden (ESF) för projektet ”Kompetens – idrottens framtid”.
 
 
Allmänheten säger nej till spel på ungdoms- och amatöridrott. Endast fyra procent tycker att det ska erbjudas spel på ungdomars idrott. Riksidrottsförbundet menar att allmänhetens åsikt måste få genomslag i den nya spelregleringen.
 
Gävleborgs Idrottsförbund och Region Gävleborg bjuder under SM-veckan i Söderhamn in till en kostnadsfri halvdag som syftar till att lyfta Idrottsevenemangets många positiva effekter för samhället, kommunen och regionen. Välkommen med din anmälan.
 
Gävleborgs Idrottsförbund deltog i början av december i en paneldialog på temat utmaningar, goda exempel och möjligheter med vad migrationen kan bidra med i de samhällsutmaningar vi står inför.
 
Vilken aktiv, ledare eller förening tycker du har stått för en stor presentation i år? Tipsa Gävletidningarnas sportredaktion om några som du tycker gjort en extra insats för Idrotten i Gästrikland.
 
Den 7 december bjuder vi in till en Antidopingföreläsning i Söderhamn med Tommy Moberg på temat ”Anabola steroider Idrotts- eller samhällsproblem”.
 
I Gävleborg finns cirka 23 000 idrottsledare. De flesta av de är helt ideella. Om de skulle få lön för sitt arbete skulle det handla om 1 miljard kronor. Nu vill vi lyfta fram dessa och kommer att göra så med jämna mellanrum. Vi börjar med Pia...
 
2 214 826 kronor – det är vad ungdomsidrotten i Gävleborgs län kan glädja sig åt vid årets utbetalning från Gräsroten. Totalt har 29 223 gävleborgare fördelat pengarna på 315 föreningar i länet. Den förening som får mest är Gefle IF FF med 174 464...
 
På höstlovet genomfördes Sportpasset på fyra orter i Hälsingland där totalt 300 barn under tre dagar fick prova på ett stort antal idrotter.
 
Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna söker en kommunikations- och marknadsansvarig.
 
Medlemmarna i Hedesunda Skol IF har valt att utbilda sig till idrottsledare för att själva kunna hålla i aktiviteter som arrangeras av skolidrottsföreningen.
 
Hon tycker att alla människor borde hålla på med idrott och brinner för att synliggöra att idrotten gör Gävleborg starkare. Den här månaden presenterar vi Gudrun Ekblom, ordförande i Gävleborgs Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna.
 
Den första december bjuder vi in till en frukost där idrotts- forskningen möter idrotten i Gävleborg. I ett samarbete med Högskolan i Gävle presenteras och diskuteras aktuell forskning inom områden som doping, ledarskap och anpassad fysisk aktivitet.
 
För att informera och diskutera kring idrotten i Gävleborg bjuder Gävleborgs Idrottsförbund med jämna mellanrum in de politiker från länet som är riksdagsledamöter.
 

Vädret Årsunda

Postadress:
Årsunda IF - Skidor
K-J Jönsson, Sjöviksvägen 17
81022 Årsunda

Kontakt:
Tel: 026-290909, 0701801200
E-post: This is a mailto link

Se all info