Hoppa till sidans innehåll

Seriepremiär - AHC - Kils AIK 0-1

2016-10-09 21:47
Ett "nytt" AHC stod inför en tuff seriepremiär när man ställdes mot en av seriefavoriterna Kil. En stor arbetsinsats av ett fartfyllt hemmalag gav hopp om en intressant säsong att följa.
  • Uppdaterad: 2016-10-09 22:14

Spelartappen har varit många och tunga för AHCs del. Poängspelarna Jonny Åsvik och Roope Sipiläinen vände hem till Finland, Erik Fridlund till Forshaga och en av de stora trotjänarna Tobias Olsson har valt att lägga skridskorna på hyllan.

Fyllt på har egna juniorer gjort samt nyförvärven Riley MacIsaac och Michael Söderlund (som gjorde 7 matcher med klubben redan ifjol). Ett AHC i ett generationsskifte gjorde alltså under söndagen seriepremiär mot en av seriefavoriterna Kils AIK. Och det fanns anledning att tro på att detta gäng ska ha att göra om topp 5-placeringarna i tabellen.

Matchen startades fröjdigt och fysiskt av AHC som ville ta kommando. Man lyckades överraska Kilsspelarna och trots att Kil hade en del farligheter gick rond ett till Arvika på poäng. Ställningen var dock 0-0 efter 20 spelade minuter. Skotten på mål, 15-10 i AHC-favör.

Andra perioden mer böljande spel där också matchens enda mål föll när Kil utnyttjade en dålig rensning från AHC och kunde göra 0-1 i powerplay genom Kristoffer Ekengren. Jag vill inte säga att luften gick ur AHC, men troligen kände sig Kil en aning mer trygga i sitt spel. Skotten i andra 10-8 till AHC, båda lagens målmän stod för en del spektakulära räddningar.

Sista perioden blev ett jagande från AHCs sida, tyvärr hade Kil det mesta av puckinnehavet och farligheterna under tredje och det var först i sluttampen av perioden som forceringen från hemmalaget kom. Sparring i Kilskassen tillsammans med sitt försvar höll dock rent och avgick med uddamålsseger. Skotten 12-4 till Kil, totalt 29-30 med hemmalagets siffror först.

Att förlora är alltid surt men denna grupp visar ändå att hockeykunnandet och framför allt arbetsmoralen finns för att spela bra ishockey i vinter. 27 matcher till med samma inställning kan absolut räcka till att knipa en femteplats eller bättre för att fölänga säsongen på rätt sätt. Kul att se kedjan med Tobias Kandergård, Fredrik Hermansson och Emil Henriksson. Finns gott om fart och finess i den trion. Stabila Marius Hanstad kommer vara en viktig pjäs i försvaret, särskilt med Linus Strömvall på skadelistan ett tag till. Killar som Carl Stapleton, Rasmus Mellqvist, Robin Kandergård, Fabian Sandberg och Pontus Strömvall har tvingats ta ett större ansvar, något de axlat väl sett till säsongens träningsmatcher och matchen idag. Micke Söderlund, lagets ålderman, blir viktig i det kreativa spelet i anfallszonen. Störst plus idag till Kristoffer Östling som in emellanåt uträttade stordåd likt säsongen 14/15 då han hade högst räddningsprocent av seriens alla målvakter.

Stort tack till all publik som dök upp, hoppas få återse er alla och att ni tagit med en kompis till på fredag när vi tar emot Åmål i det första av två matcher i ett så kallat back-to-back-möte. Retur i Åmål på lördag.

Matchstart på fredag är 19.00, hjärtligt välkomna!

Skribent: Patric Fält
Epost: Adressen Gömd

ccm höger sida

Postadress:
Arvika HC - Ishockey
Fritidsgatan 10
67133 Arvika

Kontakt:
Tel: 0570-17750
Fax: 0570-177 51
E-post: This is a mailto link

Se all info

sponsor gif