Hoppa till sidans innehåll

Åryd - Ingelstad (2-1) 4 - 3

2017-05-27 13:15
Den klart tuffaste matchen, som lika gärna kunde slutat med tappade poäng. Kvalité och sinnesnärvaro avgjorde dock till vår fördel. Mycket starkt efter två domarbeslut, som kunde avgjort till Ingelstads fördel, som det alltid är lika roligt att möta.
  • Uppdaterad: 2017-06-03 15:04

Vi börjar matchen i ett bra tempo och Ingelstad ser ut att inte riktigt hänga med. När Jacob dessutom lyckas böja in 1-0, så ser det mycket bra ut. Ingelstad går dock ner i sina försvarställningar och hittar bra positioner. Dessutom får Ivan Spahic gå skadad. När sen Ingelstad får en lite billig straff och sätter den, så blir vi tveksamma och Ingelstad spelar helt jämnt med oss. Denis har sen en riktig show. Där han lobbar över tre-fyra motståndare och bollen smiter in under ribban. I halvlek så känns det som att matchen kan gå åt vilket håll som helst. I andra halvleks inledning ökar Jacob på ledningen med sitt andra. Nu tror vi nog lite till mans att matchen är avgjord. Ingelstad får nytt mod när deras specielle målskytt reducerar till 3-2 i stort sett omgående. Hög kvalité på det avslutet. Vi har sen kanonchanser att avgöra när vi hittar in i straffområdet vid flera tillfällen. Ingelstad visar nu hur effektiva de är och kvitterar på en hörna. När sen Yei får sitt andra gula i 80 minuten, så är vi riktigt illa ute. Ingelstad får dock inget riktigt övertag 11 mot 10. I stället kan vi avgöra med kvalitéaktioner av Denis och Mustafa, som blir matchhjälte med avgörande målet i 87 minuten.

Riktigt bra att tro på vinstchansen ända till slutet och knipa trepoängaren. Vi tappar dock lite på disciplinen och drar på oss för många gula kort. Nu blir det uppförsbacke mot Nöbbele på Fredag. Det blir en riktigt bra test hur laget kan stå upp.

I mrogon Söndag den 28 Maj kl 13.00 är det dessutom 16-delsfinal i smålandscupen på Sportfältet mot Växjö BK.

Laget: Erdogan  Kadri, Pär Sigfridsson, Ivan Spahic, Umar Bashir, Arber Sadria, Jacob Gustafsson, Yei Gonzaléz, Cristian Paz, Denis Velic, Mustafa Khoder och Jacob Tarasenko. Avbytare; Alexander Andersson, Ali Al Saeedi, Elias Pettersson och Sam Tarasenko

Skribent: Jan Johansson
Epost: Adressen Gömd

Våra träningskläder kommer från Stadium.


 

Bli en del av ÅIKs satsning du med och engagera dig i en klubb där saker händer!

Vill du engagera dig?
Ta kontakt med följande personer:

Ungdomssatning & styrelsearbete:
Ordförande Henrik Lacko 0727-348640

TIVAB-vallen: Torgny Holmgren
Jomalive Årydcup: Johan Ekberg
Seniorfotboll Herr: Jan Johansson
Sociala Medier: Jimmy Andersson

Postadress:
Åryds IK - Fotboll
Henrik Lacko, Åryd, Åryds Herrgårdsflygel 1
36043 Åryd

Kontakt:
Tel: 0470-774023
E-post: This is a mailto link

Se all info