Hoppa till sidans innehåll

ÅRYD - TVÄRSKOG (2-0) 6 - 0

2017-06-10 22:05
Åryd vinner komfortabelt efter stort bollinnehav, bra spel och mängder av skapade chanser.
  • Uppdaterad: 2017-06-10 22:33

Matchen började direkt med total dominans. Så fort Tvärskog fick tag i bollen, så återvann vi den och började spela runt igen. Efter ett tag kom chanserna, men det dröjde ett tag innan första målet kom. Det var Oscar Andersson, som dribblade ner till kortlinjen och hittade en välplacerad Mustapha Khoder med ett hårt inspel. Musse gjorde inget misstag. Tvåan kom sen efter ett mönsteranfall mellan Musse och Sam Tarasenko. Nu var det Musse som serverade andre brodern Tarasenko. 

Efter första halvleks bolljagande såg Tvärskog ganska tagna ut. Det visade sig i andra halvlek att de tröttkörda motståndarna fick allt svårare. Målen trillade in med jämna mellanrum. Först ett kliniskt avslut av Mustapha med huvudet, på fint inlägg av Patrik Bojent. Sen gör firma Colombia ett fint anfall där Christian Paz spelar fram Yei Gonzales i straffområdet. Distinkt avslut i bottre burgaveln. Därefter blir det Jacob Tarasenko show som fullbordar sitt hattrick med femman och slutresulatet 6-0. Det ska sägas att Tvärskog hela tiden försvarade bra, dock utan större anfallsambitioner.

I dag fick vi en bekväm resa och nu gäller det att ladda inför avgörande match mot IFK Påryd, Fredagen den 16/6. Båda lagen har gått fram som ångvältar i serien och nu gäller det att visa vem som är starkast. Tillbaka i laget är förhoppningsvis de som saknades i dag. Hela laget gjorde i dag en koncentrerad och bra match. Platserna i startelvan blir förhoppningsvis hårt konkurrensutsatta på Fredag. Jacob har efter dagens hattrick gjort 21 mål på nio matcher. Det ser så enkelt ut hela tiden.

Skribent: Jan Johansson
Epost: Adressen Gömd

Våra träningskläder kommer från Stadium.


 

Bli en del av ÅIKs satsning du med och engagera dig i en klubb där saker händer!

Vill du engagera dig?
Ta kontakt med följande personer:

Ungdomssatning & styrelsearbete:
Ordförande Henrik Lacko 0727-348640

TIVAB-vallen: Torgny Holmgren
Jomalive Årydcup: Johan Ekberg
Seniorfotboll Herr: Jan Johansson
Sociala Medier: Jimmy Andersson

Postadress:
Åryds IK - Fotboll
Henrik Lacko, Åryd, Åryds Herrgårdsflygel 1
36043 Åryd

Kontakt:
Tel: 0470-774023
E-post: This is a mailto link

Se all info