Hoppa till sidans innehåll

Ingelstad - Åryds IK (0-3) 0 - 4

2017-09-02 15:47
Det blev till slut en ganska enkel vinst, trots en del frånvaro och det faktum att Ingelstad verkligen behövde poängen.
  • Uppdaterad: 2017-09-02 15:53

Vi förväntade oss en jämn kamp i dag, speciellt efter att tre givna startspelare, som Denis Velic, Oscar Andersson och Kristian Paz, var borta av olika anledningar. Dessutom så fick Moses lämna ett sent återbud. Vi tar dock denna match på stort allvar och går in med full koncentration. När vi sen startar matchen med ett mönsteranfall och Patrik Bojent iskallt spelar in 1-0 i bra läge, så har vi fått den fina start som alltid är viktig. Spelmässigt håller vi positionerna bra och spelet fungerar riktigt bra. Tvåan kommer efter ett fint anfall och inlägg, måltjuven Mustapha Khoder håller sig framme på en retur. Trean kommer efter att nämnde Musse driver in bollen och fälls i straffområdet. Yei är bombsäker från 11 meter. Matchen känns avgjord.

I andra halvlek fortsätter matchen med bra spel och vi låser den, så att Ingelstad har svårt att skapa något. I stället kommer vi i fina omställningar, varav en resulterar i 4-0. Det är Neo Patron som efter en långlöping längs högerkanten, kan lura hemmamålvakten. Därefter spelar vi av matchen. Nykomponerade backlinjen med Pär Sigfridsson, Martin Karlsson och Ivan Spahic fungerade klockrent och är lite av nyckeln som ger oss grunden även för anfallsspelet.

Seriesegern är nu ordnad hela fyra omgångar innan serien är slut. Det återstår några riktigt roliga matcher med Nöbbele och IFK Påryd på hemmaplan och Tobbes Tvärskog på bortaplan. Hedern och fair play kräver bra insatser. Vi får också satsa på att ge Öster en match på hemmaplan den 12/9.

Skribent: Jan Johansson
Epost: Adressen Gömd

Våra träningskläder kommer från Stadium.


 

Bli en del av ÅIKs satsning du med och engagera dig i en klubb där saker händer!

Vill du engagera dig?
Ta kontakt med följande personer:

Ungdomssatning & styrelsearbete:
Ordförande Henrik Lacko 0727-348640

TIVAB-vallen: Torgny Holmgren
Jomalive Årydcup: Johan Ekberg
Seniorfotboll Herr: Jan Johansson
Sociala Medier: Jimmy Andersson

Postadress:
Åryds IK - Fotboll
Henrik Lacko, Åryd, Åryds Herrgårdsflygel 1
36043 Åryd

Kontakt:
Tel: 0470-774023
E-post: This is a mailto link

Se all info