Hoppa till sidans innehåll

Nöbbele - Åryd (1-3) 1 - 3

2017-06-03 15:22
Åryd tog tre viktiga poäng, trots svåra förutsättningar.
  • Uppdaterad: 2017-06-03 15:36

Åryd tog sin åttonde raka seger och återtog serieledningen från Påryd. Genom mer kvalité framför båda målen så kunde Åryd vinna ganska komfortabelt mot Nöbbele i en snäll match.

Åryd rivstartade då Denis Velic sköt in en frispark i krysset i början av matchen. Efter det fick Nöbbele farliga frisparkslägen, men var aldrig nära att förvalta dem. En halvtimme in i matchen resulterade ytterligare en Årydsfrispark från samme Denis. Han utnyttjade att Nöbbele fokuserade på att ställa upp muren och kunde enkelt friställa Jacob som var lämnad helt ensam. Skyttekungen gjorde inga misstag och satte behärskat 0-2. Två minuter senare rinner Jacob genom hemmaförsvaret och får det att se enkelt ut att göra mål. 0-3 är ett faktum och det känns som att det kommer att rinna iväg med ett hemmalag som hänger med huvudena. De repar dock mod då de får en straff och gör 1-3. Resultatet står sig till halvtid. Andra halvlek är inte så händelserik som första och Åryd bevakar mest sin ledning. Trots massor av Nöbbele frisparkar och många lägen att både skjuta och lyfta in frisparkarna lyckas hemmalaget aldrig komma nära mål. I spelet ute på plan skapar Nöbbele ingenting då Åryds backlinje är alldeles för stabil för att Nöbbele ska kunna skapa något. De farligaste chanserna i andra halvlek har Åryd och vi hade fått se ett riktigt drömmål om Cristians rökare från långt håll hade gått några centimeter längre ner istället för att ramma ribban.

Spelet var inte alltid klockrent i Åryd idag men fyrbackslinjen var ohotad där Cristian Paz var ett utropstecken som högerback. Framåt hade Åryd vad som krävdes för att göra mål och trots att motståndarna hade så mycket fler frisparkslägen än Åryd så var det Åryd som gjorde 2 mål efter frispark. Det var även glädjande att se att Oscar har konserverat formen under sin långresa i Australien och Sydostasien.

Nästa match är hemma mot Tvärskog fredag 9/6 där en viss Tobias Karlsson är spelande tränare och kommer att ställas mot sitt gamla lag. Tvärskog ligger trea och nästa motståndare Påryd ligger tvåa. Nu går vi in i två viktiga veckor, för laget.

Laget:

Omar – Cristian, Alle, Putte, Pär – Mustafa, Paul, Moses, Oscar – Denis, Jacob

Avbytare:

Kicha, Elias, Sam, Martin, Marcus

Skribent: Henrik Lacko
Epost: Adressen Gömd

Våra träningskläder kommer från Stadium.


 

Bli en del av ÅIKs satsning du med och engagera dig i en klubb där saker händer!

Vill du engagera dig?
Ta kontakt med följande personer:

Ungdomssatning & styrelsearbete:
Ordförande Henrik Lacko 0727-348640

TIVAB-vallen: Torgny Holmgren
Jomalive Årydcup: Johan Ekberg
Seniorfotboll Herr: Jan Johansson
Sociala Medier: Jimmy Andersson

Postadress:
Åryds IK - Fotboll
Henrik Lacko, Åryd, Åryds Herrgårdsflygel 1
36043 Åryd

Kontakt:
Tel: 0470-774023
E-post: This is a mailto link

Se all info