Hoppa till sidans innehåll

High Five - idrott för alla

2015-07-04 12:21
I en rapport som heter ”Tryggt, roligt, schysst” kan man läsa att var fjärde förälder varit med om att deras barn har kränkts av sin tränare – vid flera tillfällen. Något som vi i Ås IF tar avstånd ifrån och som vi verkligen hoppas inte förekommer i vår förening.
  • Uppdaterad: 2015-11-15 19:21

Idrott ska handla om glädje och gemenskap, att få vara en del av ett sammanhang och att få leka och kämpa tillsammans. Alla ska känna sig trygga i sitt idrottsutövande och idrotten ska vara fri från kränkningar, mobbning och diskriminering.

För att vara säkra på att alla känner sig trygga och välkomna hos oss har vi valt att dra igång ett arbete tillsammans med Rädda Barnen, SISU och Idrottsalliansen i Krokoms kommun.

 

För några år sedan skrev vi ner vår värdegrund i ett dokument, men ett dokument i en dator är inte så mycket värt om det inte diskuteras och följs upp i verksamheten. Vi har nu därför valt att arbeta vidare med detta genom att ta fram konkreta handlingsplaner. Dessa handlingsplaner ska ge oss beredskap och rutiner för att förebygga, upptäcka och hantera olika situationer som kan uppkomma i en idrottsförening. Vår förhoppning är att vår värdegrund ska vara väl känd inom föreningen i alla led och att den blir en bra plattform att jobba utifrån. Det ska också vara lätt att veta vad man ska göra om det ändå framkommer att någon känts sig kränkt, mobbad eller diskriminerad.

 

Arbetet, som vi är mitt uppe i, kommer att genomföras i fem steg. Vi har under våren genomfört undersökningar om hur ledare, föräldrar, ungdomar och barn ser på vår verksamhet idag. Detta har vi jobbat vidare med i början på sommaren och kommer jobba vidare med det efter semestern. I början av september ska vi ha vår tredje träff och då ska våra konkreta handlingsplaner skrivas ner.
Det ska vara lätt att veta vad vi ska göra om vi misstänker att ett barn far illa. Och sist men inte minst hur vi ska hålla planen levande, sprida vår värdegrund i föreningen och följa upp vårt arbete i framtiden.

 

ÅS IF:s styrelse genom Lotta Wickenberg, ordförande

 

Skribent: Eva Jansson

Hi5_Webbknapp_Final_5

 

Stöd vår förening!

 

NSK_bildbanner-260x123

Postadress:
Ås IF
Jämtkrafthallen, Åsvägen 1
83694 Ås

Besöksadress:
Hovängen idrottsplats, Åsvägen
83694 Ås

Kontakt:
Tel: 076-813 02 21
E-post: This is a mailto link

Se all info