Hoppa till sidans innehåll

Vilken drömstart

2018-04-14 19:37
Götene IF 1-2 Åsarp/Trädet FK (0-0) Publik: 250 (Runt 100st Å/T fans)
  • Uppdaterad: 2018-04-14 21:16

Då var säsongen igång och vi gjorde det med bravur!Enligt Fotboll033 på Twitter så tror dem att vi kommer komma på en femteplats och efter gårdagen känns inte det som någon omöjlighet! Dock vet vi att det kan vända snabbt så vi skall inte skriva allt för mycket men det klart att efter segern igår vill man ju bara skriva allt, nästan som att vi om några år befinner oss i Allsvenskan. Skämt å sido, nu skall vi gå igenom matchen lite smått med härlig text och några goa bilder. 

 

Först och främst.

Har varit några skador under försäsongen och sjukdomar som gjort att vi haft tunn trupp några matcher och tillochmed tyvärr fått ställa in någon match. I genrepet förra helgen blev våran ordinarie målvakt Viktor Johansson skadad och oklart hur länge han är borta.

Då fick målvakten som senast spelade Div.6 fotboll med Folkabo, Theo Hjalmarsson, 20, ställa sig mellan stolparna i sin Division 3 debut och han gjorde det med klass. Falköpings Tidning har sin rubrik efter gårdagens premiär som "Här blir målvakten hjälte - i debuten". Stort! 


 På fredagseftermiddagen begav sig Å/T spelarna till Västerby IP för att genomföra seriepremiären i comebacken i trean och efter 90 minuters spel så sjöngs det för fullt i bortalagets omklädningsrum med den klassiska ramsan "Tjalalala..Åsarp/Trädet". 

En händelsefattig första halvlek men dem få lägena lagen fick blev farliga. Efter slarv från Å/Ts försvar så får hemmalaget ett väldigt bra läge där dem kan ta ledigt i matchen men målvaktstjärnan Theo Hjalmarsson är snabbt ute när anfallaren får bollen för långt ifrån sig och går ut och nyper bollen framför ögonen på Götenespelaren. Carl Gustavsson hade ett frisparksläge där han inte var långt borta från att näta. Jesper Hermansson drog iväg ett distanskott som smekte stolpens utsida. 0-0 stod det på resultattavlan efter 45'

 Allt skedde i den andra halvleken. En inställning från grabbarna att det enda som skulle ske var vi verkligen skulle ta tre poäng. Publik stod fortfarande i kö till kiosken. Spelarna hann inte ens hälla upp sin mugg med kaffe innan det skulle smälla till. Lagkaptenen, Linus Johansson bildade en stor glädje för alla tillresta supportrar och hela truppen efter att han gjorde lagets första mål i matchen samt i återkomsten av trean. 0-1 i den 50:e minuten. Hemmalaget tryckte på för en kvittering samtidigt som Å/T lirarna försökte utöka sin ledning. Vilket lag lyckades? 

Tio minuter tog det iallafall. Säger bara El Capitano! 0-2! Bortaklacken drog igång och höjde sina röster med lite sång samtidigt som spelarna firade målet. (På våran facebooksida kan ni lyssna)

Hemmalaget gav aldrig upp. Kort därpå fick dem lite energi efter att reducerat men tacka gudarna, närmare än så kom dem inte! Började skrikas efter en tveksam straffsituation men då jag stod långt bort kan jag inte avgöra om det var straff eller inte. Jag kan inget annat säga att man fick stå nervös ända in i kaklet. På tillägstiden fick faktiskt Götene ett ypperligt läge att göra en kvittering men MATCHHJÄLTEN, THEO gjorde en räddning av klass med Gianluigi Buffon. Räcker att säga så! 


Kan sitta flera timmar och vräka ut med ord och meningar men någon gång ska jag sluta skriva så får börja runda av. Får med all ära tacka våran ordförande Joakim Gustavsson som anordnade en fullsatt supporterbuss från Åsarp och det var verkligen uppskattat, sa våran huvudtränare Peter Uvesten när vi gick ut från arenan. 

Stor glädje efter slutsignalen och spelarna kom och firade framför tillresta supportrarna!


 El Capitano tillsammans med headcoach!


Gör er redo för våran hemmapremiär på Arenan Vallensås, om en vecka, 21 April klockan 14.00 mot Gerdsken.

Skribent: Albin Lindman
Epost: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

 

 

Tabeller: (Klickbara tabeller)

A-lag Herr

A-lag Dam

U-lag Herr

U-lag Dam

 

Swish: 1230498576

 

 

Nästa seriematch:

Herr: Div 3 Mellersta Götaland

21/4 14.00 ÅsarpTrädet FK - Gerdskens BK

Arena Vallensås

 

Dam: Div 4 Östra

26/4  18.30 ÅTR -

Floby IF

Enevi Blidsberg

 

Herr: Utveckling Elit Östra

23/4 19.15 IFK Falköping FF -

ÅsarpTrädet FK

Odenvi Konstgräs

  

Dam: Utveckling A Östra

19/4 19.00 IFK Tidaholm - ÅTR

Tidavallen B-plan Konstgräs

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Åsarp-Trädet FK - Fotboll
Åsarps IP & Arena Vallensås, Box 175
52043 Åsarp

Kontakt:
Tel: 0515-50491
Fax: 0515-50491
E-post: This is a mailto link

Se all info