Hoppa till sidans innehåll

Trevliga bowlare i BK Kross

2017-11-08 07:50
  • Uppdaterad: 2017-11-08 22:35

Rubriken ovan talar sitt tydliga språk, men vi måste ge er lite mer text för att ni ska hänga med...!

Vi blickar tillbaka ett par tre veckor (läs bowlingmatcher).

Att åka till Brännkyrkahallen och hämta poäng är inte helt lätt, lirarna i BK Kross hade det helt klart för sig, här brukar det minsann inte bli några höga slagningar, vare sig för hemma - eller bortalag. Första motståndet för dagen var Älvsjö/Hook, en anrik klubb som i fjol åkte ur tvåan men denna säsong siktar på en snabb comeback.

Liret ifrån Hookarna hade under denna säsong hittills inte resultatmässigt varit speciellt högt, men nu mötte man ju BK Kross, inga fler kommentarer behövs egentligen, om vi bara tillägger ett uttalande ifrån motståndarna - "det kändes bra hela matchen och vi lirar alltid bra mot Kross, dom är ju så trevliga" !!

Nytt överlägset årsbästa för hemmalaget och det känns underbart att vara "trevliga" tyckte Krossarna....

Match två samma dag bjöd på motstånd ifrån Concordia, även det en anrik klubb, idag bestående av en mix med både damer och herrspelare. Att tjejerna där är roliga och käcka, behöver ju inte betyda att man lirar kanonbra mot BK Kross, men visst, årsbästa ifrån flera av damerna och kommentarerna ifrån dessa efter matchen löd - "grabbarna i BK Kross är alltid så trevliga och roliga att lira emot" !

Att Krossarna vann denna batalj (trots tjejernas oartigt duktiga lir), är en helt annan sak.

Och så var det dags för ett äkta derby, nu mot järnvägsgänget JIF Hagalund, med ikonen Dag "Dagge" Jingstål i spetsen. Dessa hade inte bjudit på speciellt höga slagningar hittills under säsongen, men en imponerande dubbelseger på "Ön" (läs Gotland) fanns med i beräkningarna, när det var dags att kliva in på Sundbybergs blanka och alltid lika välskötta banor. 

Det var, trots derbymatch, inte helt fullspikat på publikplatserna, vilket förundrade något. Igång, hemmalaget (för dagen Hagalund), rivstartade i inledningen, för trots att tre Krossare lirade över pari (Petter 224, Jojje 208 och Jussi 205), så hade  "Järnvägarna" en liten, men ändå ledning med 3-2.

Vad en viss Peter "Z" Larzon i JIF Hagalund hade ätit till morgonkaffet var det inte så många som brydde sig om (ännu), med sina 228 var han helt enkelt bara "värst" (läs bäst).

I andra vändan så skulle det visas var skåpet skulle stå. Och visst, bra lir överlag hos Krossarna, främste kägelvältare här blev Jussi med sina 237, tätt följd av Petter med 236. Även Micke visade nu gryende form med 200. Att en viss "Z" i Hagalund här följde upp första vändans snygga lir, nu med 230, gjorde dock frågan gällande morgonkäket ännu liiite mer angelägen. 1477-1536 innebar dock, att via en bortavinst med 1-4, så var Krossarna i ledning efter halva fighten med 4-6.

Tredje bombade igång, nu hade en viss mr Kanerva (läs Jussi) hittat riktigt "rätt". I stort sett allt som liknade käglor i hallen, föll nu åt både det ena och det andra hållet. Nu var han dock dessvärre rätt ensam om detta i BK Kross, övriga Krossare tittade nämligen här mest på, när han fixade till hela 257, och glömde helt bort att det var så här man ska lira...

Att frukostfrågan här blev riktigt aktuell, efter "HagalundZätas" 247, det förstår ni nu. 1534-1458 innebar en "tre-tvåa" till hemmalaget och inför avslutningsrundan en bortaledning för Krossarna med knappa 7-8.

Vad skulle då denna derbybatalj bjuda på i sista serien, ja, det var en sådan där dag, då det inte riktigt "var meningen". Bra lir ifrån båda gängen, självklart tyckte Krossarna att käglorna ramlade så där "mystiskt" enkelt för Hagalundarna, medans dom stod retfullt kvar för dom själva. Hur som helst, så bjöds det på raffel ända in i sista rutan.

Symptomatiskt för matchen, så kan vi avsluta med att nämna - att en Krosslirare "bara" skulle spärra, för att matchen skulle sluta oavgjord, att det då bjöds på ett äkta "klipp", det behöver vi väl inte tillägga...

Vid slutsummering, så visade det sig, att 1533-1506, räckte till en vinstvända med 4-1 för hemmalaget, som därmed gick segrande ur "derbyt" med 11-9, efter slutiffrorna 6007-5955.

Att Järnvägslirarna inte varit i närheten av den fina slagningen tidigare under säsongen, förundrar ingen Krossare, för som flera av de alltid lugna och sansade Hagalundarna förtäljde direkt efter segern - "det är alltid lika trevligt att lira mot BK Kross ".  

Så trots topplir ifrån Jussi (927) och Petter (898), räckte det alltså inte den här gången till vinst mot ett för dagen duktigt spelande Hagalund.

Vi lyfter på hatten och avslutar med att berätta, att vid en fråga direkt efter matchen till "dagens lirare", nämligen en viss Peter "Z" Larzon i JIF Hagalund, så lät denne berätta, att han inte alls hade käkat något speciellt till morgonkaffet, att han hade rullat in matchbästa 938 (ett snitt på hela 235), verkade han inte alltför uppspelt över heller (!) Han förklarade helt enkelt "det är alltid lika trevligt att lira mot BK Kross" !

Har ni hört den förut ?

Ridå ! Jodå, men visst är det fantastiskt roligt, att vi har så trevliga bowlare hos oss.....!

Ny match hemma i Sumpan den 18 november med start kl. 10:00.

Då kommer BK Joar på besök, ett lag hemmahörande i Enköping.

Vad det bowlinggänget tycker om BK Kross, det får vi se då, en sak är i alla fall säker, nämligen - att ett trevligt bemötande (läs varma servetter), ska dom få....

Vid pennan

Nice 

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Bo Karlsson, Inspektorsbacken 2
16271 Vällingby

Kontakt:
Tel: 087616213
E-post: This is a mailto link

Se all info