Hoppa till sidans innehåll

Lite ringrost skadar aldrig...

2017-09-13 13:33
  • Uppdaterad: 2017-09-13 16:51

Sommaren (vilken då ?) har passerat, säsongspremiären för bowlinggänget BK Kross är avklarad och då vet vi alla, att det är höst - och ingenting annat !

Att vissa "lirare" inte har varit i närheten av ett bowlingklot, än mindre en bowlinghall under semesterperioden, medan andra har kört igång med lite extraträningar, det är precis som det ska vara.

För skulle det gå lite dåligt i den första fighten, då finns det ju en "enkel" förklaring till varför....! (eller hur ?)

Krosslirarna var allmänt lite spända inför den gångna helgens hemmapremiär, med tanke på träningsflit mm. Motståndarna Pocket Club hade samlats i god tid innan "nedsläpp" och såg så där riktigt" taggade" ut. Att samtliga Pocketspelare hade nya skosnören premiären till ära, var bara det, en orsak till att bli lite nervös....

Krossarnas nya coach - Petter, hade dock fixat ihop ett - som han uttryckte sig "lagom starkt" lag inför drabbningen, mixat med vältränat och icke dito....! Att det låg en "finurlig" oljeprofil och annat trams (läs skosnören), skulle inte få hindra BK Kross till en bra slagning, men inledningsvis  så ville det sig inte....

I första vändan så stod det nämligen käglor kvar för Krossarna både här och där, den ende hos hemmagänget som inte hajade det där med "profil", det var Benke, som  skruvade (nåja) in parisiffror. Att motståndarna "läste" bättre inledningsvis, var bara att konstatera. Trots allt, så räckte första vändans slagning 1309 till en ledning med 3-2.

Andra igång, och vi talade om ringrost i rubriken, och detta gjorde här sig påminnt även siffermässigt, för om "man" noterar 92 (ja ni läste rätt) ifrån en Krosslirare i en serie, då handlar det bara om nyss nämnda orsak, absolut ingenting annat, eller hur ?

Nu fanns det dock de som hårdtränat (!) hela sommaren och dessutom började se så där riktigt starka ut som vi är bortskämda med, för det måste väl vara vältränat, när man rullar in 225 (Petter) och 204 (Jussi) ? Att Pocketgänget hade fräckheten, att i andra vändan, trots allt, ta hem en bortarunda med 1-4, efter siffrorna 1352-1372, gjorde uppgörelsen till ett underläge med 4-6.

Vad göra, coach Petter hade taktiken klar. Med orden "för fasen boy´s, nu vill vi se ett par 1500-vändor", så inleddes den andra delen av premiärmatchen. Huruvida ringrosten eller oljeprofil, eller något annat hade ändrats, det är det ingen som känner till, men nyss nämnda Kross-duo, öste även här på med häftiga siffror, den här gången med 259 resp. 235. Övriga hemmalirare började också hitta rätt och några siffror under "hundringen" var ingen i närheten av. Med 1538-1351, vilket innebar vinst med 4-1, så återtogs ledningen till Krossfavör med 8-7.

Nu gick det hela som på räls, även hemmapubliken hade vaknat till liv och hjälpte till med visslingar och tillrop. I början av avslutningsrundan frågade några Pocketlirare "varför hittar ni alltid en ny växel mot oss"......?

Nåväl, med både växlar och strajkar och mindre missar, så fälldes det käglor i lika god takt som i föregående serie, vi noterade här, att nyförvärvet, allas vår Georg "Jojje" Carlsson, rullade in sin första "tvåhundring" i Krosströjan. Han lät förtälja, att "bättre blir det, idag var det lite premiärnerver som spökade".

Några nerver kunde vi däremot inte avläsa ifrån matchens två "demoner" - nämligen Krossarna Petter och Jussi, dessa hade en inbördes "match i matchen" med sina slagningar, den här vändan noterade vi 233 resp. 245.

Övriga hemmalirare skötte sig enligt coachens önskemål och med slagningen 1544-1337, så togs vändan hem med hela 5-0. Summa summarum gjordes och monitorerna berättade slutsifforna 5743-5423 och säsongspremiärvinst för BK Kross med 13-7.

Bäste Pocketspelare blev Michael Lundin med 759, medan toppduon hos hemmalaget, Petter och Jussi, rullade in snygga 897 resp. 865.

Kommande helg är det åter Krossmatch hemma i Sumpan, då är det IFK Stockholm som kommer på besök. Matchstart 11:40.

Hur den matchen slutar och vad som blir skrivet om den, det får vi återkomma till, det enda vi vet säkert - det är att - "fortsättning följer"...

Vid pennan

Nice

Skribent: Bengt Nilsson
Epost: This is a mailto link

BF:s Bygghandel

Sundbybergs bowlinghall

Ekgren & Folke

Postadress:
BK Kross - Bowling
Bo Karlsson, Inspektorsbacken 2
16271 Vällingby

Kontakt:
Tel: 087616213
E-post: This is a mailto link

Se all info