Hoppa till sidans innehåll

NYHETER FRÅN SSSF


De svenska damerna hade det tungt i den blöta snön när Världscupen fortsatte på torsdagen med sprint i franska Le Grand Bornand.
 
Nu kompletterar Sveriges Olympiska Kommitté uttagningarna till OS 2018. Tack vare söndagens fina stafett där Herrstafettlaget placerade sig som fyra är de nu klara för OS! Sedan tidigare har SOK nominerat ett Damstafettlag och ett Mixstafettlag.
 
Världscupen fortsätter nu till Le Grand Bornand i Frankrike och IBU-Cupen rullar vidare till Obertilliach, Österrike.
 
Starka och oberäkneliga vindar gjorde söndagens stafetter i Världscupen till omväxlande och ovissa tävlingar. I herrloppet var Sverige nere på åttonde plats efter två sträckor...
 
I söndagens avslutande jaktstarter i IBU-cupen i Lenzerheide stod de svenska damerna för en imponerande laginsats när alla fem hamnade på poängplats.
 
I helgen avgjordes de första Swecuptävlingarna för säsongen på Idre fjäll, med sprint på lördagen och distanslopp på söndagen, arrangerade av SK Bore.
 
Det var svåra förhållanden med snöfall och hårda vindar under lördagens jaktstarter i Världscupen.
 
IBU-tävlingarna i schweiziska Lenzerheide fortsatte under lördagen med spännande sprinttävlingar.
 
Det blev tyvärr ingen lyckad dag för de svenska åkarna i Världscupen i Hochfilzen på fredagen.
 
Elisabeth Högberg och Tobias Arwidson stod för snabbt och effektivt skytte när de blev femma i single mixed-stafetten i IBU-cupen i natursköna Lenzerheide.
 
Skidskytteförbundet har utsett följande åkare att representera Sverige:
 
Vi välkomnar IF Ski Team Skåne till skidskyttefamiljen.
 
Fredrik Lindström var länge med i den absoluta toppstriden i herrarnas avslutande jaktstart i Världscupen. Två bom i första stående gjorde tyvärr att han tappade kontakten med pallen.
 
Sju minus och vindstilla hade förbytts i en plusgrad och regn och en lurig vind som ställde till det för vissa i startfältet när herrarnas sprint i Världscupen avgjordes i Östersund på lördagen.
 
Trots en perfekt inramning med sju minusgrader i luften, snabba spår och närmast vindstilla blev det inga framstående placeringar för de svenska damerna i fredagskvällens sprint i Världscupen i Östersund.
 

KLUBBENS SPONSORER

 

 

ÅF

snohjarta-osdVs-tag-CMYK

 

bilbolagetcom2011_cmyk

 

 

ABKH_logo_rgb

 

SCA

elteknik_signatur

 

Norma Logo

 

Gyttorp logo sv


Intersport

 

 

Handelsbanken logo

 

workershop_lowres

 

 

logga-extrem

 

Logga-Clarion-Grand-Östersu

Postadress:
Biathlon Östersund IF - Skidskytte
Tommy Borgh, Svärdvägen 38
83161 Östersund

Kontakt:
Tel: 072-7289657
E-post: This is a mailto link