Hoppa till sidans innehåll

Medaljregn över Björnstorp på VSM i Karlskrona

2017-08-23 13:51
En större trupp än denna har aldrig vi aldrig ställt på benen, 18 st. anmälda dock tyvärr 3 återbud. Sammanlagt gjordes det 31 st. starter uppdelade på dessa 15 atleter, vilket resulterade i 18 medaljer 8 guld och 5 silver o brons.
  • Uppdaterad: 2018-01-14 22:31

Vi blev delade 5.a i klubbtävlingen där alla bidrog med poäng, så vilken topp och fin bredd var har!

Det började på fredagen med sprintern Carl som skulle ta sig an 100m och sätta ett klubbrekord i klassen M65, Carl gjorde ett fint lopp på 16.60 dock var vinden för stark 2,5 m så rekord kan ej räknas.

Calle 100m

Carl - 100m

Nästa distans som vi hade deltagare i var M45 800m, Jörgen och Mattias var dom som skulle försvara våra färger här. Mattias öppnade lite för fort vilket resulterade i ett tufft andra varv, dock väldigt nära ett årsbästa. Jörgen däremot disponerade sina krafter perfekt, och efter en stark sista tvåhundring sprang han i mål som tvåa på nya perset 2:12.68 och första medaljen bärgad.

Sedan var det gentlemän i M65 som skulle göra upp om platserna på 800m, här gjorde Kerry sitt näst snabbaste lopp utomhus. Det är sällan man ser en så fokuserad Kerry som nu, en rejäl satsning på sub3:00 slutade i 3:00.45.

 Kerry

Kerry

Nästa lopp var  det damernas tur att visa upp sig och som hon gjorde det, Annika F var offensiv redan från start trots att hon ej har tränat som vi velat. Men med ett starkt huvud och goda gener sprang hon i mål som etta på nya perset 2:23.80 och första guldet var i hamn.

Tävlingen går vidare och 5000m står på programmet, här gör Marcus Sollvén mästerskapsdebut. Marcus gör ett jättebra lopp med  jämna fina varv kring 79-80 sek, detta gör att han tar silver på nytt pers med 25 sekunder 16:32.52 . Nu är det Mia o Karolin som gör entré på banan,  jag manar på Karolin att hon kan följa Mia och kanske hjälpas åt med farten. Dock visar det sig rätt så fort att något ej stämmer med Karolin, besvär med allergi gör att hon ej tidsmässigt kan matcha årsbästa men tar sig ändå i mål som silvertjej. Mia däremot har fritt blås och pumpar på i 12½ varv och vinner K45 på nytt årsbästa 19:42.44.

Karolin&Mia

Mia & Karolin

Fredagens sista lopp för klubben är M55o 60, här har vi Alf i juniorklassen och Jerry, Lars L och Mikael K i M60. Alf fick ingen tacksam uppgift, tre man går loss direkt i ett tempo som är för fort, men Alf är en temposäker löpare av rang och kör på i sin fart. Detta ger honom en 4de plats på årsbästat 19:14.50 efter ett väl disponerat race. M60 ser ut att kunna bli en riktig fullträff, Jerry trummar på så ingen hänger med, Lars är lika säker tvåa. Medan Mikael går en match om tredjeplatsen som dock blir för svår, annars hade grabbarna fyllt hela pallen. Måste säga det var väldigt starkt av Mikael o Lars att ställa upp trots att man ej var riktigt på topp formmässigt, tyder på styrka!

Jerry

Jerry

Första dagen och 7 medaljer, nu väntar dusch och sedan en trevlig kväll med gänget o pastabuffé.

Lördag morgon och 200m står på programmet. Här har vi Helena Z , Björnstorps egen "Bolt" och ordförande Mattias. Först ut är Mattias som gör ett bra lopp kommer i mål på 28:52 vilket skulle vara pers om nu inte vinden vore för stark, men plåster på såret är att en finalplats är räddad så det blir till att ladda om. I K40 blir motståndet för svårt för Helena missar finalen med ca 3 tiondelar, men skönt att du är tillbaks och samma här starkt att våga trots utebliven träning.

För "Bolts" del blir det final direkt, även här är vinden för stark för att Carl som han egentligen heter skulle få räkna in 35:08 som klubbrekord. I finalen för vår ordförande räckte inte krafterna till riktigt en 6te plats med en tid strax över 29, men en erfarenhet rikare två lopp samma förmiddag är man inte van vid.

Nu har nästa man anlänt till truppen, vår EM finalist på 1500m Christer skall även här springa 1500m. Starten går och Christer med gott självförtroende tar spets, första varvet lite långsamt men sedan trissar han upp farten hela tiden. Han hänger av alla utom två och vid 250m kvar gör min kompis Rikard Westergren en attack som Christer svarar på, varpå den tredje sätter en in en stöt som är för bra för övriga dock försöker Christer och får lucka till Rikard. Bara upploppet kvar och det skiljer ca 10m, silvret ser ut att bärgas men Rikard gör en sista ansträngning och pressar sig förbi på mållinjen och vinner silvret med 4 hundradelar, trist för Christer som gör hela loppet, men är det 1500 så är det.

Christer

Christer

I M60 är det Jerry som skall försvara våra färger, här springer han till sig en säker bronsblecka utan chans uppåt och lugnt bakåt tid 5:27.80. Näste man till rakning är Kerry, som lovar att han skall springa med klocka och försöka hålla 1:40 per varv med en sluttid på 6:15, en perfekt start med 1:39.5 tyvärr tappar han till 1:42 på nästa 2 varv varpå sista 300m går i 1:36 fart men en sluttid på 6:16.74. Ett bra lopp men du skulle vågat på varv 2o3 så hade 6:15 varit sålt.

Damernas lopp innehåll flera klasser, här har vi Annika o Karolin och Mia i samma heat, hur skall Annika orka? Mia tror i mitt samtycke att 5:30 kan kanske finnas om hon får till ett jämnt lopp. Karolin o jag pratar inte tider, får se hur det känns helt enkelt efter fredagens allergi. Annika offensiv som vanligt hänger med en 35dam första 300m går lika fort som på 800 aj då inte bra tänker jag, tur är så bedarrar farten rejält nästa 100m och Annika kan följa med denna junior. När sista varvet börjar går hon upp i täten och övriga 40-åringar är på behagligt avstånd, in på upploppet så tryter krafterna och lilljäntan i K35 vinner heatet med Annika tar ett säkert guld K40.

Hur gick det då för Mia o Karolin jo fantastiskt bra, Mia gör sitt bästa 1500 jämnmässigt o Karolin hänger med henne hela vägen vilket gör att Mia vinner o Karolin tar brons. Kolla här vilka varv hon gjorde 1:26.27, 1:27.02, 1:26.67 och 1:03.31 vilket motsvarar 1:24.40 och slut tider på 5:23.27 o Karolin 5:24.73 bara 13 hundradelar från pers.

Lördagen gav 5 nya medaljer och 12 sammanlagt, jag hade hoppas på 13 st. över hela helgen lovar gott.

Lördagskvällen avnjöt vi middag på restaurang Michelangelo, nu hade även Marie anslutit till truppen.

Söndagens program var först ett antal 10000m lopp och sedan en avslutning för våran del med 400m.

Två herrar i M60 skulle ta sig an dessa underbara 25 varv, Jerry med en ambition om ett årsbästa och Lars försöka knipa en brons. Detta gjordes med bravur Jerry tar ett silver på strax under 42 min och har nu samlat på sig en medalj av varje valör. Grattis! Lars kämpar på och finner en bra rygg på en kille i annan klass, varv efter varv kämpar han på men efter ca 15-17 varv får han släppa ryggen men då är avståndet så stort till fyran att bronset är säkrat. Härligt kämpat.

Damerna startar alla på en gång var väl ca 15 st., här skulle Piff o Puff alias Marie o Mia hjälpas åt att göra ner emot tiderna från Trelleborg. Man delade på dragjobbet, men här är mer att önska vid skiftena av dragare, i början verkade Mia vara den som var starkast, men skenet bedrog för när jag mana på henne att hjälpa till lite extra fick hon istället släppa lite. Men båda var starka Marie håll ett jämnt fint tempo och luckan växte inte mycket per varv, men när varv 24 började tryckte Marie på lite till och luckan blev större. Men sin vana trogen så tuggade Mia taggtråd hela sista varvet och var bara 6 sekunder bakom, två guld och två årsbästa 40:32 o 40:38 Grattis båda. Extra till Mia för dina 3 Guld!

Marie&Mia

Marie & Mia

Nu återstår bara 3 lopp på kvartsmilen, ett varv runt banan snabbast  möjligt. M45 Skall Jörgen o Mattias göra upp med övriga snabba pojkar i 2 heat, våra grabbar startar i första med Mattias på innern och Jörgen på yttern. Mattias sa till mig innan start, Arne idag tar jag mig bara runt känns att jag tävlat i 3 lopp, gör så viktigast att du är hel efteråt. Starten går och jag befinner mig vid 200m, har bara koll på Jörgen eftersom Mattias bara skall ta sig runt. Första 200 på 27.8 och ser  bra ut 5te banans man har tagit in lite men taktiken var klar tryck första kurvan flyt på nästa 100 o tryck i kurva 2 sen är det bara upploppet kvar, och som han gör det. Sista 200 på 28.6 och en solklar seger på 56.39 nytt klubbrekord och 27 genom alla tider i M45.

Jörgen

Jörgen

Blir lite uppståndelse eftersom Jörgen är ny i dessa sammanhang, så frågorna haglar. Men bäst var nog ändå Sergejs kommentar du springer som en Älg vilka kliv. Grattis! Hur gick det då för Mattias som bara skulle ta sig runt, jo idag var det tungt sa han. Jag går och kollar resultat och letar upp honom, var det så segt idag ja det var tungt, inte konstigt sa jag du persade med 35 hundradelar.

Så kan det gå med lite sprint i benen och inga förhoppningar. Grattis!

Mattias

Mattias

Så skulle mästerskapsdebutanterna Carl o Kerry mötas på 400m, olika heat blev det, Kerry först ut gör ett nytt bra lopp och är nära årsbästa igen 80:43. Nu har Carl chansen att slå Kerry, öppnar lite snabbare  men på upploppet blir det tungt men i mål på nytt årsbästa med 81:90. Grattis båda till fina lopp och kul att ni vågade vara med!

Helgens sista race K40 på 400m,  här gör Helena sin andra start och springer bra efter sin förmåga just nu. Grattis o kul att du var med o vågade. Det var denna sträcka som jag trodde med säkerhet att Annika kulle vinna. Och som hon gjorde det med armarna i skyn och ett brett leende (se toppbilden) så fick hon avsluta vår helg.

Helena

Helena

Söndag 6 medaljer.

Tack alla tävlande och övriga familjemedlemmar som hejade för en minnesrik helg.

MVH Coach och Maskoten

PS Ni som inte vågade följa med denna gång fråga dom som vågade, vågar dom inte fråga så berätta ni som gjorde det.

Kanske kan vi hålla detta antal eller bli fler, nästa år är det på Öland.

VI SES DÄR

 Arne mfl

Arne, Annika, Rosenbom (ej Björnstorpare), Karolin, Mia & Helena 

Alla foton utom gruppbilden Håkan Erwing 

Skribent: Arne Mårtensson
Epost: Adressen Gömd

 

Bra länkar:

 

 

 

Postadress:
Björnstorps IF - Friidrott
Gunnar Sandmark, Oxelgränd 8
27531 Sjöbo

Besöksadress:
Skryllegården, Skryllegården
24791 Södra Sandby

Kontakt:
Tel: 070-520 67 60
E-post: This is a mailto link

Se all info