Hoppa till sidans innehåll

Release 19 - 2016-11-22

2016-11-18 08:42
Tisdagen den 22:a november har vi årets nittonde uppdatering av IdrottOnline. Här nedan kommer ni kunna se de större förändringarna och rättningarna som kommer att komma.
  • Uppdaterad: 2016-11-18 09:46

Administration:

  • Tidigare har vi haft problem med länken till arbetsrummet när en medlem godkänns. I vissa fall så har länken i mejlet som bekräftar att medlemsansökan blivit godkänd länkat till fel arbetsrum. Framöver kommer länken nu gå till rätt arbetsrum.

  • Tidigare har vi haft problem som gör att man inte kunnat göra en utökad sökning på grupper, lag och familjer under ”Administration” – ”Personer”. Trots att grupper, lag och familjer finns skapade så har man endast fått upp alternativet ”Tillhör ingen grupp/lag”. Samma alternativ har kommit upp för familjesök. Från och med den 22/11 så kommer sökningen på grupper, lag och familjer återigen fungera under ”Administration” – ”Personer”. 

  • Sök-knappen under ”Administration” kommer att flyttas upp. Den kommer ha samma funktioner som innan bara att den kommer ligga högre upp på sidan. Sök-knappen kommer att ligga strax under knappen för ”Utökad sökning”. 

Domän:

  • Problem där externa genvägar till arbetsrum har blockerats pga. domänadministrationen. Detta rättas i och med uppdateringen den 22/11.

Avgifter: 

  • Framöver så kommer fakturaadressen att användas om den finns angiven under ”Administration” – ”Föreningsinfo” istället för kassörens kontaktadress. Det gäller när SF väljer att skicka avgifter via IdrottOnline. 
  • Man kommer få möjligheten att välja vilka kolumner man vill exportera när man exporterar från avgiftsmodulen. Möjligheten att välja kolumner att exportera kommer gälla både för förbund och föreningar. 

Redigeraläge: 

  • Medlemmar med rollen ”Redaktör – Hemsida” kommer återigen få behörighet att ladda upp/ta bort filer men också administrera formulär. Tidigare var det endast medlemmar med rollen ”Administratör – Hemsida” som kunde hantera detta. 

  • Tidigare så var det en vit ruta runt roterande toppbilder. Den vita rutan visades endast i publicerat läge, inte i redigeraläget. I och med uppdateringen den 22/11 så kommer den vita rutan runt om roterande toppbilder försvinna och istället så visas endast bilderna direkt utan den vita rutan. 

Nyheter:

  • När man skapar en ny nyhet så namnger man denna för att komma vidare. Om man då döper nyheten till ”Nya tröjor”, går vidare och lägger in ingress och brödtext och sedan väljer att byta namn på nyheten till ”Nya matchställ” och därefter publicerar nyheten så blir url-adressen som skickas ut till de som följer nyhetslistan felaktig. URL-adressen skapas nämligen när man skapar nyheten (första namnet) och även om man ändrar namnet innan publiceringen så ändras inte URL-adressen. Därför har det ibland kommit mejl kring nyheter där URL:en inte längre stämmer och man har därför inte kommit fram till nyheten. Detta ska rättas i och med uppdateringen den 22/11 så att namnet som är vid publiceringen är det som kommer stå i URL-adressen. 

Skribent: Michelle Oskarsson