Hoppa till sidans innehåll

Formulärdata till Excel

2017-02-16 14:04
Här förklara vi hur man får ut formulärdata i Excel.
  • Uppdaterad: 2017-02-16 14:17

Anvisningarna och en komplett manual för formulär finner ni på manualsidan, idrottonline.se/Support/Manualer/, eller genom att klicka här.

För att se de inskickade formulären som man fått. Gå in under redigeraläget, i resursfönstret så öppna gadgeten ”Formulär”. Markera katalogen där formuläret ligger. Klicka på menyknappen till höger om formulärets namn och därefter klickar man på ”Inskickade formulär”. 

Man kommer då vidare till vyn nedan. Man kan filtrera bland formulären genom ett datumintervall, eller välja att bara se slutförda formulär genom att markera rutan för ”Endast slutförda”. När man har gjort sin filtrering så klickar man på ”Sök”.
Man kan också markera en eller flera av de inskickade formulären genom att klicka i rutan längst till vänster om formuläret. Vill man exportera eller ta bort formulär så markerar man först vilka formulär och klickar sedan på ”Exportera”-knappen eller ”Ta bort”-knappen.

Man kan exportera till XML, CSV eller JSON. 

För att öppna XML-filen i Excel så öppna Excel på datorn, börja med att öppna programmet Excel. Klicka på ”Arkiv”, sedan på ”Öppna” och därefter på ”Bläddra”.

Leta fram filen på datorn, klicka på den och sedan på ”Öppna”.

Välja att öppna filen som en skrivskyddad arbetsbok genom att markera valet och sedan klicka på ”OK”.

Nu öppnas filen som en Excel-fil och ni kan spara/skriva ut den.

Skribent: Michelle Oskarsson