Hoppa till sidans innehåll

Optimistkurser


Optimist-klassen är den största jolleklassen i värden! Tack vare detta är optimisten inte bara perfekt som din första segelbåt utan du har också stor plats att utvecklas inom klassen.

Seglarskolekurserna inom optimist rekommenderar vi för dig som är 8-12 år gammal. Vi erbjuder en nybörjarkurs som passar dig som alldrig seglat förr eller kanske bara ”suttit med” i båten innan. Har du redan gått i seglarskolan hos oss eller någon annan en sommar, eller flera, och tror att du minns det du lärt dig så passar våran fortsättningskurs i optimist dig. Ibland går dessa kurser samtidigt och då finns det möjlighet att byta grupp om vi ser att du behöver mer av en utmaning eller kanske skulle må bra av ett lite lugnare tempo.

Nybörjarkursen

I nybörjarkursen lär vi oss vad båtens delar heter, hur man riggar en optimist och framförallt vad alla delar är till för! Hur styr man med en pinne istället för en ratt? Hur tar sig en båt frammåt med hjälp av bara en vit tygbit? Vi lär oss att skota och styra för att behärska seglingssätten halvvind, bidevind, slör och läns! Vi seglar mest i vadskär-viken precis utanför klubbhuset, där är vattnet skyddat och ni har alltid nära in till bryggan. På onsdag eller torsdag brukar vi segla lite längre bort och ibland äta lunch på en ö och bada lite. I alla våra kurser gör vi också en kapsejsningsövning – höjdpunkten på vekan för många!

Fortsättningskursen

Ni som går fortsättningskursen i optimist kommer inleda veckan med en genomgång av det ni borde kunna sedan innan. Sen fortsätter vi utveckla eran kännsla för segling. Fortsättningskursen fokuserar mycket på seglingssätten bideving och läns, ni ska lära er att kontrollera inte bara vilket håll ni seglar åt men också hur fort ni seglar. Efter fortsättningskursen kommer ni att behärska alla segelsätt och att både slå och gippa. Då har ni en bra grund för att börja tävla lite eller segla RS Feva på BJK! Precis som i nybörjarkursen så seglar vi på utflykt en dag och har också kapsejsningsövning, de som vill får även testa att tävla lite mot varandra och lära sig om väjningsregler och lite tävlingsstrategier.  

Praktisk information & priser

Seglarskolan håller på från 09:00-15:00 måndag till fredag. På fredag är det avslutning med dipomutdelning, korvgrillning och seglingsuppvisning. Kursavigiften för optimistkurser är 1950 SEK, det ingår då båthyra och BJK medlemskap i ett år, detta gör att eleven täcks av vår försäkring. Avgiften för klubbmedlemmar är 1850 SEK.

Schema för kursutbudet 2017 är under omarbetning (här).

Vid frågor eller för att anmäla (vilket även kan göras via denna länk) vänligen kontakta: Emma Gabinus (This is a mailto link).

DSC_0814

Uppdaterad: 2017-03-05 19:11
Skribent: Josefin Nederman

socialinsta

socialfb

 

 

Tack till våra sponsorer!

Nordholms Ur och Guld

KS Connect AB

Rederi AB Väderö Tank 

Kjells Färg och Golv AB

Grebbestad sommarmöbler

Tanums Hemelektronik Service

Logga Q-Security 

Logga Restaurang Hertigen

NorDans logga  

Veckovis logga  

 

 

Logga Grebbestad Färg & Marin 

 

Logga COOP

Logga Tanums shoppingcenter

Logga Derome

 

 

Logga ICA Grebbestad

 

 

Logga Sparbanken   

 sjoraddningen

 

 

 

 

 

Postadress:
Bohuslänska JK - Segling
Vadskär 1
45772 Grebbestad

Besöksadress:
Vadskär 1
45772 Grebbestad

Kontakt:
Tel: 0706314825
E-post: This is a mailto link