Hoppa till sidans innehåll

Serieseger och nedflyttning

2018-03-25 16:38
Serieseger för U2-laget!
  • Uppdaterad: 2018-03-25 16:38

I dagens match mot IFK Lidköping kämpade U2-laget från Borgstena väl, och hämtade ikapp ett underläge och kunde nå ett oavgjort resultat. Denna kämparinsats gjorde att de säkrade seriesegern med en poäng över Sjömarkens BTK. Härligt jobbat av grabbarna i U2-laget, och bra spelat över säsongen! Tabellen finns att skåda här!

I gårdagens sammandrag var det spänning för A-laget och förhoppningen stod inför möjligheten att kunna nå en kvalplats och på så vis ha chansen att kunna kvala för att hänga kvar i division 2 även nästa säsong. Jagandes bakom Borgstena IF var Lindome BTK, som hade stora möjligheter att gå ikapp med bättre matchkvot. Först ut var möte mot Askims BTK, och där spelade Thomas, Peter, Andreas och Johan matcherna. Ett yngre Askimslag var på plats, så chans till poäng uppenbarade sig. Viss nerv låg i luften, men med tanke på hemmaplan och åskådare på plats tog Borgstenaspelarna chansen att visa vad de kan och slog Askim med 8-3. Glada miner i laget då! Lindome vann som förväntat enkelt mot Bohus som inte hade fullt lag. Så läget inför eftermiddagen var att om Lindome vann och Borgstena förlorade så skulle Lindome ta kvalplatsen.

Borgtena ställdes mot Partille, och det blev som förväntat allt för tufft motstånd. Thomas lyckades pressa till femte set mot Partilles etta, men det räckte ej hela vägen. 0-8 därmed och fokus flyttades till Lindomes match. De mötte redan seriesegrande BTK Linné vilket normalt sett borde innebära seger för Linné. De valde dock att ställa över sin bästa spelare och bara spela med tre spelare. Lindome som också var försvagat av sjukdom, tog dock tillvara på denna gåva och kunde vinna matchen med minsta möjliga marginal. Lindome till kval således, och Borgstena mot division 3. Surt!

En parentes i sammanhanget är att Linnés drag att flytta bästaspelaren till dagens division 3-match inte bar frukt.

Tabellen för A-laget kan ses här!

Skribent: Thomas Svensson
Epost: Adressen Gömd

Facebook

Postadress:
Borgstena IF - Bordtennis
c/o Aase Wernklev, Ängsvägen 15
51370 Borgstena

Besöksadress:
Länsvägen 2, Nosseborg
51370 Borgstena

Kontakt:
Tel: +4633263351
E-post: This is a mailto link

Se all info