Hoppa till sidans innehåll

Jättebra simning BSS-are på Utmanare 3

2017-10-08 20:05
På söndageftermiddag den 8 oktober 2017 genomförde Borlänge Simsällskap årets tredje klubbtävling ”Utmanare” i Maserhallen tack våra duktiga BSS-simmare och med hjälp av föräldrarna.
  • Uppdaterad: 2017-10-08 20:05

Detta var den första Utmanaren efter sommaren att våra BSS-are fick chansen att utmana sig själv. Nästan 30 duktiga BSS-simmare, som är mellan 8 och 15 år, deltog. Simmarna, som brukar simma i Teknikskolan och Tävlingssimgrupperna, fick visa vad de har lärt sig på de första träningarna under höstterminen. Det är alltid jättekul att många föräldrar, far/mor-föräldrar, syskon, kompisar etc kommer till klubbtävlingen för att heja på simmarna.

Meningen med Utmanaren är att simma en tid på en gren eller försöka förbättra den. Man kunde simma följande simsätt: frisim, bröstsim, ryggsim, fjäril och medley (kombination av fjäril-ryggsim-bröstsim-frisim) från 25m till 200m. Mer info hittar du här.

Insimmet började kring kl.15.45. Då kunde simmarna värma upp sig, få dagens vattenvana, prova starten, kolla vändningar på ryggsim osv. Marcus visade hur man kan starta från pallen eller från vattnet om man skulle starta ryggsim eller vill inte dyka. På Utmanaren får man även starta från vattnet med frisim till exempel, om man inte känner sig trygg än med dykning från startpallen. Ungefär kl.16.00 var "seedningen" klar och kunde tävlingen börja.

Dagens tävlingsledare och startare var Per och speakern Göran. På Sekretariatet var det Arto, Dirk och Frank. Tävlingsledare Per tog även hand om prisutdelningen. Ett stort tack till dem. Men också ett stort tack till de fyra tävlingsfunktionärerna som provade med knapptryckningen på vändningar och målgånger. Klubbens verksamhet bygger mycket på engagemang från föräldrar/släktningar till våra simmare. Mer information om funktionär hittar ni här.

På prisutdelningen fick alla simmare som hade klarat sina mål för en pokal gå på prispallen och ta emot sin pokal. Denna gång var det 2 pokaler som gick till våra duktiga BSS-are. En till Eduards och en till Timothy.

Alla simmare kan vara jättenöjda och stolta över sin insats. Det blev många nya tider och nya personliga rekord. Efter tävlingen bjöd BSS alla simmare på saft och pepparkakor. Tack Neda och Sofia!

Borlänge Simsällskap tackar alla simmare, sim- och hjälp-tränare (Nils, Anna, Linn och Nico), funktionärer, föräldrar och alla andra som hjälpte till.

Simmarna kommer att få sina diplom och uppdaterade Utmanarbevis under närmaste veckorna av sina tränare.

Nästa klubbtävling:             Utmanaren 4 -2017           Söndag 3 december 2017

Resultat Utmanaren 3 - 2017

Eduards fick Pokal 1

Timothy tog Pokal 3

Provstart inför Utmanare!

50m frisim med Axel, Selma och Eduards

Målgång på 50m frisim med Hamza, Sanna, Oliver och Alice T

Fika uppskattades av simmarna!

Skribent: Frank Ruijs
Epost: Adressen Gömd

BSS Facebook

   

  

  

  

 

  

   

 image001

 

Borlänge Simsällskaps huvudsponsor

Borlänge energi

  

               KOM IHÅG
 

 Mats-Åke Ohlssons                    Minnesfond

    Plusgiro 582688-8  eller
    Swish 1234229522

 

Postadress:
Borlänge SS - Simidrott
Box 904
78129 Borlänge

Besöksadress:
c/o Forssa Bollklubb, Masergatan 22A
78440 Borlänge

Kontakt:
Tel: +46705620057
E-post: This is a mailto link

Se all info