Hoppa till sidans innehåll

Digitalt skapande


Det digitala skapandet kommer genomföras varje dag uppdelat i halvdagspass antingen på förmiddagen eller på eftermiddagen och kommer äga rum i undervisningssalar i grupper om 15 - 20 personer med ca 2 ledare per grupp. 

Den digitala undervisningen är uppdelad i två olika lägerspår. De två spår man kan delta i är Scratchstudio och Webbstudio. Det krävs inga förkunskaper för att delta i samtliga spår utan du lär dig allt du behöver veta under lägrets gång. Som deltagare behöver man endast medtaga egen dator, har man ingen dator så kan man få låna en men då det finns ett begränsat antal rekommenderar vi att gärna ta med sig en egen. 

  • Scratchstudio – Här lär du dig programmeringens grunder på ett enkelt och roligt sätt. Som deltagare får man arbeta i programmet Scratch där man vid själva kodningen använder sig av block istället för text vilket gör att du väldigt enkelt kommer igång snabbt med att bygga egna spel och interaktiva historier. För vem? Detta spår passar dig som är nyfiken på hur programmering fungerar och du får en bred introduktion till programmeringens värld.
  • Webbstudio – Det här spåret är för dig som gillar färg, design och form. Du som deltagare kommer att få göra prototyper på hemsidor, och sedan får du lära dig några av de verktyg som används för att skapa hemsidor. När veckan är slut, har du en egen hemsida att visa upp för världen! För vem? För dig som gillar design, färg och olika typsnitt och nyfiken på hur man bygger ihop en egen hemsida. 

Varje lägerspår är modulbaserat vilket betyder att undervisningen kommer dels bestå av genomgångar av olika koncept och dels av att deltagarna arbetar självständigt med egna projekt och får hjälp av ledare. Detta möjliggör att deltagare på olika nivåer kan delta i samma lägerspår och deltar i gemensamma genomgångar baserat på behov.

Uppdaterad: 2017-06-21 12:20
Skribent: Simon Bjernerup
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Bromma IF - Friidrott
Friidrott, Västerled 26
16755 Bromma

Kontakt:
Tel: 08-267772
E-post: This is a mailto link