Hoppa till sidans innehåll
Foto: IFAF Europe 54 Mattias Eriksson, 11 Simon Sandberg

U19 spelare

2016-03-31 14:33
Efter förra årets succé där Carlstad Crusaders duktiga U19 lag tog SM-Guld på Tingvalla IP en varm och solig höstdag i oktober tar nu flertalet spelare staget upp i A-laget.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:25

Trion Daniel Gunnarsson, Mattias Eriksson och Simon Sandberg spelade redan förra året flera matcher med A-laget och Gunnarsson stod för en bejublad debut redan första matchen för säsongen när han blev matchens MVP i bortamötet mot Copenhagen Towers i Champions League.

 

Mattias Eriksson fick kliva in på allvar när Linebackern Christian Kuylenstjerna bröt benet i andra kvarten av Champions League finalen nere i Belgrad och fullföljde säsongen med bravur och var med att bärga föreningens sjätte raka SM-Guld. Simon Sandberg spelade Highschool football i USA och kom efter sommaruppehållet tillbaka till laget där han som 16 åring!! var med att vinna sin första SM-Final och blev en robust förstärkning till den defensiva linjen.

 

Ytterligare tre spelare som var sistaårsspelare med U19 laget kommer under året att kliva upp i A-truppen. Det är Isak Gustafsson som spelare på den offensiva linjen, en stor och kraftfull spelare på 185 cm och 140 kg, som kommer arbetas in under säsongen som Guard. Albin Brunasso (185 cm, 105 kg) och Andreas Holmgren (177 cm, 133 kg) är två defensiva linjespelare som hade stor del i det stabila försvaret som var så framgångsrikt för U19 laget förra året och nu tar klivet upp i A-truppen som Defensiv End resp Defensiv Tackle.

 

Även två spelare från förra årets U19 lag som har ett år kvar kommer att vara med att träna och spela med A-laget under säsongen, Karl Olsson (180 cm, 85 kg) som spelar Linebacker och David Nyhlén (177 cm, 76 kg) som spelar Quarterback. Båda har varit med i försäsongsträning sedan i november och gjort bra intryck på coacherna vilket gör att de kommer vara med i den trupp som utgör basen för uttagningen till A-lagets matcher.

 

För att säkerställa en fortsatt utveckling för alla spelare kommer föreningens Utvecklingslag som spelar i Division 1 västra under Huvudtränare BD Kennedy att ha tillgång till många spelare ur denna trupp till sitt förfogande.

Skribent: Robert Sundberg
Epost: This is a mailto link

Banner för SVEA 250x120

Pizzahut

Peab

StiftelsenKarlstadshus

Svenska Kyrkan

Atea

Max

Ninetech

Skellefteå kraft

VF

Stadium

Hyresgästföreningen

Ankdammen

Postadress:
Carlstad Crusaders AFC - Amerikansk Fotboll
Box 5027
65005 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info