Hoppa till sidans innehåll
Foto: Tommy Andersson Daniel Juhlin

Damlags coachstab klar

2016-02-18 10:59
Efter ett gediget arbete under vintern har nu Carlstad Crusaders Damlags coachstab tagit form. Vi ser några bekanta ansikten men också många nya coacher som tillkommit.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:25

Daniel Juhlin är den som kommer leda Carlstad Crusaders damer under den andra säsongen i seriespel. Detta efter en helt klart godkänd första säsong där man vann två matcher och förlorade fem. Laget spelade på grund av en liten trupp sk åttamanna fotboll men rekryteringen under höst och vinter gör att man i år kommer spela fullt ut elvamanna fotboll i division 1, den högsta damserien.

 

Truppen har under vintern tränats av fystränaren Josef Nguzo och laget har mer än fördubblat antalet spelare i truppen och har legat på dryga 20 spelare som varit i träning sedan november. Den 27 februari kommer laget genomföra en prova-på aktivitet för intresserade tjejer att testa hur det är att spela amerikansk fotboll. Under april kommer Josef lämna över ansvaret för laget fullt ut till Daniel Juhlin som har rollen som huvudtränare och defensiv koordinator.

 

Till sin hjälp på den defensiva sidan har han Patrik Nyman som gjorde en bejublad entré hos herrarna under 2015 där han snabbt blev en stöttepelare på den defensiva linjen och det är den positionen han även kommer ha som coach 2016. I och med rekryteringen av Markus Persson till A-laget kommer Markus att ta hand om de defensiva backarna och Daniel Juhlin tar hand om linebackers.

 

På anfallet kommer vi se en annan Juhlin ta ansvaret som offensiv koordinator. Det är den nya QBn i A-laget Philip Juhlin som kommer axla ansvaret från förra årets Harry Routledge. Även Philip kommer få hjälp av en nyrekrytering till A-laget i WR coachen Marcus Johnsson. Niklas Johansson som växt fram som en framtidsman på den offensiva linjen kommer ta ansvaret för denna position i Damlaget. Förhandlingar med Christian Forsman pågår om att ta rollen som runningback coach och föreningen hoppas detta kan bli klar inom kort.

 

-"Det känns som vi har en ruggigt stabil stab runt laget som vi har jobbat hårt på under vintern. Vi vill verkligen ge damerna en chans att få den bästa möjligheten att utvecklas och att de ska ha förutsättningar att göra ett riktigt bra resultat i årets seriespel." Säger klubbdirektören Robert Sundberg. "Med Daniel som huvudansvarig får vi en kontinuitet i staben och vi kryddar den men några rekryteringar vi gjort till herrlaget, det är ett bra sätt att få in dem i föreningen. Sen har vi några riktigt rutinerade spelare från egna ledet som kommer ha massor att lära ut till damerna."

 

Serien startar helgen 30/4-1/5 och de lag som kommer spela i division 1 är: Arlanda Jets, Carlstad Crusaders, Göteborg Marvels, Jönköping Spartans, Stockholm Mean Machines, Västerås Roedeers, Örebro Black Knights. SM finalen kommer att spelas samma dag som herrarna på samma arena den 9 juli.

Skribent: Robert Sundberg
Epost: This is a mailto link

Banner för SVEA 250x120

Pizzahut

Peab

StiftelsenKarlstadshus

Svenska Kyrkan

Atea

Max

Ninetech

Skellefteå kraft

VF

Stadium

Hyresgästföreningen

Ankdammen

Postadress:
Carlstad Crusaders AFC - Amerikansk Fotboll
Box 5027
65005 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info