Hoppa till sidans innehåll
BD Kennedy

Utvecklingslaget 2016

2016-03-03 14:21
Efter att ha tagit Carlstad Crusaders U19 lag till SM-Guld förra året har nu BD Kennedy accepterat rollen som Huvudtränare i föreningens Utvecklingslag. Laget spelar i Division 1 Västra och kan vid ett bra resultat i grundserien kvalificera sig till Division 1 slutspel efter sommaren.
  • Uppdaterad: 2016-06-07 20:25

Carlstad Crusaders har under en tid arbetat med hur föreningen ska säkerställa utvecklingen av amerikansk fotboll i regionen och då föreningen är det enda laget i Karlstad och dess kranskommuner är det en mycket viktig pusselbit att jobba med föreningens seniora utvecklingslag. Ett stort fokus kommer att ligga på att vi får en större bredd i seniorsektionen och förbättra utvecklingen av våra spelare som kommer från juniorsektionen men inte är redo för spel i Superserien, men också för rekrytering av spelare som är över juniorålder och vill prova på sporten samt spelare från A-laget som väljer att trappa ner sitt engagemang. Detta ger en mycket bra mix av spelare som även föder den Crusaderanda som är väldigt stark i föreningen.

 

För att ge rätt förutsättningar för denna satsning så har vi nu gjort klart med en av Sveriges bästa coacher BD Kennedy. BD har en historik i Carlstad Crusaders och kom till föreningen första gången 2002, Billy var med och skapade grunden och stommen i det lag som senare utvecklats till att vara ett av Europas bästa klubblag. Under de senare åren har han varit verksam som huvudtränare för föreningens U19 lag som i höstas kröntes med ett U19 SM-Guld på hemmaplan här i Karlstad.

 

BD’s roll och ansvar i Seniorsektionen och Utvecklingslaget:

•    Rekrytering

•    Utveckling av spelare

•    Head Coach för utvecklingslaget

 

Stefan Gustafsson, lagledare för utvecklingslaget säger: -"Denna satsning tillsammans med våra redan duktiga ledare och spelare på seniorsidan tror vi kommer att gynna både tillväxten och kvalitén på våra framtida Superseriespelare, samt säkerställa att vi fortsättningsvis har en ledande roll inom den amerikanska fotbollen i Sverige och stärka förankringen och positioneringen i den miljö vi verkar i."

Skribent: Robert Sundberg
Epost: This is a mailto link

Banner för SVEA 250x120

Pizzahut

Peab

StiftelsenKarlstadshus

Svenska Kyrkan

Atea

Max

Ninetech

Skellefteå kraft

VF

Stadium

Hyresgästföreningen

Ankdammen

Postadress:
Carlstad Crusaders AFC - Amerikansk Fotboll
Box 5027
65005 Karlstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info