Hoppa till sidans innehåll

Brev från Bo

2018-01-10 21:14
Bo som driver Slottsskogens discgolfbana har skrivit ihop några rader om hans samarbete med Göteborgs stad och parkförvaltningen. Väl värt att läsa inför den stundande säsongen
  • Uppdaterad: 2018-04-07 20:09

Hej!

Hoppas ni alla har det gott?

Alla kanske inte vet hur det fungerar i Slottsskogen och Discgolfbanan så jag tänkte förklara lite hur det går till. Detta gäller speciellt hur det står till när/om vi arrangerar tävlingar.

Banan ingår i Slottsskogens Park och Göteborgs stad äger parken samt sköter om den via Park- och Natur. Jag har avtal med Parken om att få ha banan i det området som är specificerat. Det betyder att banan ingår i Parkens helhet och Parkens målsättningar med rekreation, aktiviteter och arrangemang.

Parken får väldigt många förfrågningar om arrangemang i Parken och någon gång i mitten till slutet av Mars så brukar det mesta vara planerat inför april, maj, juni, juli, augusti och september. Det gäller ej de stora återkommande aktörerna som Göteborgsvarvet, Tough Viking och Way Out West, vilka har ganska fasta rutiner.

I mitt samspel med Parken ingår också att Parken har möjlighet att använda sig av hela parken, även inkluderat området där banan finns, för arrangemang som är av intresse för Parken och besökare.

Det kan även i enstaka fall dyka upp arrangemang med kortare notis även under våren och sommaren men jag vet att Parken försöker i mesta mån ta hänsyn till att vi har banan i vårt område och om möjligt undviker banans plats för andra aktiviteter.

Från början av april till mitten av september kan det alltså dyka upp arrangemang som kommer till min kännedom i mitten eller slutet av mars vilket gör att om vi planerar en tävling innan dess så riskerar det datumet att behöva bli ändrat. Jag styr alltså inta alla parametrar själv utan vi ingår i parken som en helhet.

Banan ligger i en Park mitt i Sveriges andra största stad och vi har inte samma möjligheter som till exempel Ale, som äger sin egen mark och kan göra vad de vill. Eller Onsala och Stenungssund där det är väldigt få andra saker som man behöver ta hänsyn till vid tävlingar. Alltså inte bara att stänga banan för att några önskar öva inför en tävling om den har andra längre hål jämfört med ordinarie bana och det då krockar med andra besökare på banan. Vi har ordnat efter samtal med parken att vi kan hålla stängt på tisdagskvällar för RR och då får andra banbesökare respektera det.

Vi har alltså en hel del parametrar att ta hänsyn till.

Vi har ganska många besökare på banan i form av skolklasser, företag, nybörjare, medelspelare och högt rankade tävlingsspelare och vi försöker göra det bästa för de flesta men med så stor spännvidd så går det inte att göra alla 100% nöjda hela tiden.

Vi har varje år samtal om hur vi kan förbättra saker vad gäller banan men mark är inte så lätt att exploatera hur som helst i Parken vilket gör att vi inriktar banan på andra faktorer än långa hål och höga parsiffror. Jag hoppas att vi kan tillföra lite nyheter inför 2018 som kan bli spännande så vi håller alla tummar för det!

Med vänligaste hälsningar, Bo

Skribent: André Wollin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Castlewood DGC - Frisbee
André Wollin, Öckerögatan 4A
41452 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info