Hoppa till sidans innehåll

Vår historia


Dansklubben bildades hösten 1988 och består idag 2012 av ca. 200 medlemmar.
Vi håller till i Gullabo bygdegård där det mesta av vår verksamhet drivs.
Vår huvudsakliga syssla har varit att LÄRA FLER - unga och gamla - det roliga med att BUGGA, men verksamheten har under åren utökats.
Terminskurser i bugg hålls av ledare i klubben, men vi har även tagit hjälp av ledare från andra klubbar.

TÄVLING är också en del av vår verksamhet, klubbens första tävlande (2 par) deltog i Nässjö-buggen 1989, vilket ut- ökades med tävlande i både bugg och dubbelbugg med många goda tävlingsresultat.

TRÄNING sker 1-2 gånger i veckan med tidsschema för olika tempo, alltså träning för alla (icke tävlande och tävlande) men efter utsatt tempo. Den mentala biten av träning har bl.a skett i form av 1dags kurser i Tai chi / Qi gong.

MASSAGE finns att få av utbildade i klubben, både för den som vill förebygga skador och för den som redan har lite ont (bokning sker genom massörerna).
Vi presenterar oss även i form av UPPVISNINGAR ; till kalaset, på vattenfestivaler, på torget, på julfesten, på ålderdomshemmet, på slöjdmässan….. .listan kan göras lång, vi ställer upp på alla möjliga evenemang.

På marknad och julskyltning har vi synts vi i vårt LOTTSTÅND med vinster, gjorda av klubbens medlemmar, skänkta av våra sponsorer eller klubbmaterial (ex. t-shirts, kepsar) …..

Vår KLUBBTIDNING (GSW NYTT) innehåller det mesta ; ordföranderuta, reportage från och om aktiviteter i klubben, tävlingsresultat, kursstarter, utedanser, annonser, insändare från medlemmar, tema-reportage….. ja, allt kan vara med.

Vi har även ANDRA AKTIVITETER ; fester i anslutning till kursavslutningar, mm. Vi sätter själva gränserna för vad som kan hittas på, bara budgetens ramar följs…

Klubben har SPONSORER som sponsrar genom annonser i klubbtidningen, overalltryck, lotterivinster mm.

Vår strävan är också att få ett större samarbete med ANDRA FÖRENINGAR i Gullabo.

För varje område finns en ANSVARIG i klubben som håller i trådarna ,vill du nå någon av dessa kontakta vår ordförande eller titta i vår klubbtidning.
(ekonomi, utbildning, trivsel, tävling, media, hemsida, uppvisning, musik, lotteri, register, sponsor och valberedning).

Dans är att kombinera nytta med nöje, man har roligt samtidigt som man motionerar


VÄLKOMMEN ATT BLI MEDLEM HOS OSS

 

Uppdaterad: 18 OKT 2012 16:56
Skribent: Lena Skotheim

Rabatt för medlemmar

 

Dansglädje

Postadress:
DK Gullabo Swingers - Danssport
c/o Tina Astevall, Södra Lindåsgatan 5
36142 Lindås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info