Hoppa till sidans innehåll

Våra danser


Bugg

Här dansar vi bugg med förberedande förning dvs Föra-Följa på ett mjukt sätt där du delvis använder kroppen i din förning 

Dansen blir därigenom lugnare och behagligare, framförallt för damerna. Det är mycket lindrigare för damernas axlar.
Det innebär också större frihet för båda parterna att uttrycka sig till dansen och möjlighet till ett bättre samspel i dansen.
Har du tidigare buggat en del men med annan förning rekommenderar vi att du börjar med grundkursen. Det är en hel del nyheter när det gäller förningen men också i grundsteg och förflyttning. 
Har man buggat tidigare är det lätt att falla tillbaka i gamla vanor om man inte lär om från grunden.

Bugg grundkurs
Inga förkunskaper krävs.
Kursen omfattar den grundläggande tekniken i steg och förning samt ett antal grundfigurer.
Målsättningen är att få en god grund att bygga vidare på samt att du som kursdeltagare ska ha roligt och kunna gå ut och dansa redan under första terminen.

Bugg fortsättning i flera steg,

det inget fel att gå stegen flera gånger
Nu börjar det riktigt roliga!
Samtidigt som vi blir säkrare på grunderna lär vi oss nya häftiga turer, till allt ifrån de senaste pop-låtarna till rutinerade dansband!

 

Foxx

Foxx grund

Den moderna foxtroten har utvecklats mycket under de senaste åren. Idag dansas det som kallas för ”foxx”, vilket ger stora möjligheter till både musikanpassning och närhet mellan de dansande. För att bli duktig på foxx krävs att man har en bra teknik samtidigt som man ger utlopp för känsla i musiken. Foxx får idag anses tillhöra allmänbildningen. Vi lär ut en blandning av olika foxx stilar som dansas ute på dansbanorna idag och varje deltagare utvecklar själv den stil som passar den enskilde bäst.

Foxx fortsättning
Under fortsättningskursen lär vi oss mer om musikanpassning och fler avancerade moment som tillför dansen ännu mera variation. Varje moment övas och repeteras så att alla hänger med. Det är lämpligt att ha gått grundkursen innan man deltar i fortsättningskursen.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 06:23
Skribent: Tina Astevall

Rabatt för medlemmar

 

Dansglädje

Postadress:
DK Gullabo Swingers - Danssport
c/o Christer Sturesson, Södra Lindåsgatan 5
36142 Lindås

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info