Hoppa till sidans innehåll

Ny seger

2017-01-11 20:11
Det blev tillslut seger mot Berget på tisdagskvällen, det satt långt inne efter en miserabel första halvlek med underläge 3-5. Vi vann andra halvlek med 5-1 där vi ryckte upp oss rejält.
  • Uppdaterad: 2017-01-11 20:13

Trots ett bra snack innan match där vi sa att vi skulle fortsätta de spel vi haft de 2 senaste matcherna. Nu senast blev det vinst mot EBS, vi skulle heller inte kliva in och underskatta Berget, utan bara köra på så skulle alla poängen stanna på IP. Våra första 10 min är under all kritik, vi låter Berget styra och ställa precis som de ville, i hade i skallarna med över huvudtaget. Vi hade funderingar på att ta en timeout redan i den 5 min för att väcka gubbarna.

Vi gör trots allt första målet genom Philip Rasch i den 12 min och där trodde vi väl att vi skulle skaka liv i laget och köra på med vårt spel. Men icke, redan i den 16 min så kommer kvitteringen, i matchminut 23 kommer nästa mål och kallduschen i den 24 min innebar en ledning med 1-3 för Berget. Vi tvingades ta en tidig timeout, redan i den 20 min för att ställa frågan – vad håller vi på med? Hjälpte föga eftersom Berget gjorde 2 mål direkt efter det. Berget gjorde det bra och var mycket hungrigare än vad vi var men vi bjöd dem också på lilla julafton i första halvleken. Usel halvlek, den sämsta i år, av oss och vi gick till halvtidvila med ett underläge 3-5. Lars Samuelsson och Jacob Resin gjorde ett varsitt mål innan de första 45 min var över.

Andra halvlek blev en riktig bra uppryckning av oss, det tog 10 min innan vi både reducerat och kvitterat Bergets ledning. Jacob reducerade efter bara 2 min av halvleken och Daniel Eriksson kvitterade i den 56 min. Vi hade en helt annan fart på skridskorna i andra halvleken och det blev ett litet jävla anamma i laget. När vi höjer växeln så kontrollerar vi och Berget har inte en chans i den andra halvleken.  Vi missar 2 straffar i matchen, den första missen är för att ta ledningen men så i den 70 min så tar vi ledningen, då, åter igen, genom Philip Rasch och vi hade vänt på steken.

I den 73 min så utökar vi ledningen genom Jacob Resin på frislag och matchen kändes avgjord redan där. Nästa straff missas i den 78 min och strax därefter så tillåts Berget att reducera. Men den här matchen skulle vi bara vinna, framför allt efter en miserabel första halvlek, spiken i kistan och slutresultatet sätter Daniel Eriksson i den 82 min och vinst och 2 pinnar var bärgade.

Målen: Jacob Resin 3, Philip Rasch 2, Daniel Eriksson 2, Lars Samuelsson

Utvisningar: Eric Runbäck 10, Karl Lundholm 10, Philip Rasch 10

Laget: Jani Helin, Karl Lundholm, Jocke Björå, Jacob Resin, Philip Rasch, Maximillian Hjorth, Finn Persson, Sebastian Leidstedt, Lars Samuelsson, Gustav Lundell Kuperion, Johan Granvik, Daniel Eriksson, Fredrik Lindqvist, Eric Runbäck

Skribent: DIFbandy
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Djurgårdens IF Bandyförening - Bandy
Spånga/Bromstens BK - Bandy, Box 8218
16308 Spånga

Kontakt:
Tel: 0761 - 95 38 83
E-post: This is a mailto link

Se all info