Hoppa till sidans innehåll

Förlust mot AIK BF

2017-01-23 20:02
Det blev inte ännu en derbyseger mot AIK BF, AIK var det bättre laget sett till 90 min och förlustsiffrorna skrevs till 1-5. Philip Rasch blev det ända målskytten för hemmalaget.
  • Uppdaterad: 2017-01-23 20:03

Att det skulle bli en svår match det visste vi, AIK som köpt ihop några starka gubbar sedan mötet i omgång 2, säker seger för oss den gången. Den gamle räven Rinat Shamsutov i AIK var på ett strålande humör under matchen. Vi gör ändå en godkänt första halvlek, underläge 0-1. AIK hade mycket boll där vårt försvar sattes på prov nästan konstant. Vi gör en defensivt mycket bra första halvlek. Vi skapade en del chanser men hade det svårt att få till den sista touchen för att få in bollarna. AIK gör det ända målet men underläge 0-1 in i paus var ett bra resultat.

AIK hade mycket boll under den andra halvleken också, vi lyckades störa, framför allt, Rinat och Anton Lindberg, lite tjuvnyp vart det, det räckte för att störa dessa herrar som sprutat in poäng sedan intåget i AIK. Det gör vi på ett alldeles förnämligt sett halvleken igenom. Vi försökte och försökte för att få till en kvittering, vi gör det bra inledningsvis men utan resultat. AIK gör sitt andra mål i den 54 min, rättvist? Nja, vi har en bra inledning så, ja kanske, men det kändes lite oförkänt.  Matchen böljar lite fram och tillbaka efter målet, vi har en del lägen att knappa igen men det ville sig riktigt. AIK punkterar sedan matchen med 2 mål på 5 min, dels 0-3 i den 73 min sen kom det avgörande 0-4 i den 78 min. Vi försöker efter målen att få till en reducering och den kom också i den 82 min genom Philp Rasch, 10 min och underläge med 3 bollar, kunde vi komma närmare. Tyvärr så gör AIK det sista målet i matchen i den 87 min och förlustsiffrorna skrevs till 1-5.

”klart det är trist med en förlust, framförallt mot AIK, vi gör en helt ok match men det är bara att ta nya tag. GT/76 på söndag sen är det dags för AIK igen. Då på klassiska Östermalms IP”

Micke Malmqvist, Lagledare

Målen: Philip Rasch

Utvisningar: Eric Runbäck, Karl Lundholm, Finn Persson, alla 10 min

Laget:Hampus Nilsson, Karl Lundholm, Joakim Björå, Jacob Resin, Philip Rasch, Jasper Felder, Maximilliam Hjort, Finn Persson, Sebastian Leidstedt, Lars Samuelsson, Gustav Lundell Kuperion, Johan Granvik, Daniel Eriksson, Fredrik Lindqvist, Oscar Löfström, Fridtjof Aleström, Adam Carlsson, Eric Runbäck.

Skribent: DIFbandy
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Djurgårdens IF Bandyförening - Bandy
Spånga/Bromstens BK - Bandy, Box 8218
16308 Spånga

Kontakt:
Tel: 0761 - 95 38 83
E-post: This is a mailto link

Se all info