Hoppa till sidans innehåll

Vallningstips


Säsong 16/17

Tisdag 14/3: Rugga upp fästzonen med 80-100 sandpapper. Värm in tunt med blått eller lila klister i botten. Värm sedan in en blandning av rött och universalklister.

Tisdag 7/3: Värm in en tunn grund av lite hårdare burk och sedan ett antal lager av en valla för dagens temp.

Tisdag 14/2: Värn in tunt med lila klister och punkta därefter i lite universalklister. Om det inte fäster, lägg på mer universal. Om det hugger, försök att täcka med burk för omkting noll till någon minusgrad.

Tisdag 7/2: Lägg tunt med lila klister. Låt skidan kallna och täck sedan med burk för -3 - -8 grader.

Tisdag 24/1: Värm in lila klister, låt skidorna kallna och täck sedan med burk för kvällens temp.

Tisdag 10/1: Håll koll på temperaturen. Om det är plusgrader hela dagen räcker förmodligen inte gul burk. Gissningsvis blir spåren blanka vilket gör att det kan krävas tunt med universalklister för att få fäste. Samtidigt spås lätt snöfall kl 20 så för mjukt klister kan ge underfrysning. Eventuellt kan man försöka att täcka klistret med lite burk för aktuell temp.  

Tisdag 20/12: Rugga upp fästzonen med 80-100 sandpapper. Värm in tunt med blått eller lila klister i botten. Värm sedan in en blandning av rött och universalklister.

Tisdag 13/12: Lägg burkvalla enligt aktuell temperatur. Prognosen säger + 2 grader vilket skulle kunna innebära att Toko gul eller motsvarande fungerar. Alternativt "ruggat". Rugga då upp fästzonen rejält med 80-100 sandpapper och lägg sedan i något som gör att det inte fryser till is, t.ex. silikon.

Tisdag 6/12: Rugga upp fästzonen med 80-100 sandpapper, värm in väldigt tunt med blått klister, värm sedan in lila klister och punkta i lite universal/multigrade där skidan är som hårdast, för bättre fäste. Prognosen är baserad på uppehåll och minusgrader. Vid plusgrader, lägg i lite rött klister.

Väder station

Uppdaterad: 2017-03-14 15:00
Skribent: Anders Bergström

BildSkiweekend

Bergebo Skimaraton 3 feb 2018

FalunBorlänge-loppet

 

 

 

Våra sponsorer

 SSAB
 Dalkarlarna
 Domnarvsgården
 Lindgrensfastigheter
 Trimtex
 Triona
 
 
 
 

Postadress:
Domnarvets GOIF - Skidor
Hemgatan 71
78473 Borlänge

Kontakt:
Tel: 0243-17600
E-post: This is a mailto link

Se all info