Hoppa till sidans innehåll

Guldhjälmen


Guldhjälmen


Guldhjälmen 2016 1-3 April.

Sveriges största, äldsta och säkraste störloppstävling för ungdomar.

Guldhjälmen arrangeras av Duveds IF och har anor sedan 60-talet då den var en del av Kalle Anka Cups finalen som gick årligen i Duved.

Sträckingen har ändrats allt eftersom Duveds skidområde har byggts ut. Idag går Guldhjälmen från toppen av  Träningsbacken ner via Mullfjällsbacken och har målet strax ovanför Linbanecaféet.

Guldhjälmens sträckning ger en åktid på ca 65 sek för U16 och U14 klassen och 75 sek i U12 klassen, en längd av 1500 m och fallhöjd på ca 330 m

Säkerhet är en av de viktigaste delarna vid arrangerande av farttävlingar. Genom samverkan med Skistar och funktionärer som arbetat med VM och världscupstävlingar kan vi erbjuda en säkerhetsnivå i världsklass för ungdomstävlingar.

1 km B-nät, mer än dubbelt så mycket C nät och dessutom tävlingsledning med WC erfarenhet gör att åkaren kan känna sig så säker som det går när de åker. Vi har ett målområde som uppfyller storlekskravet för en världscupstävling vilket skapar en trygg inbromsning för åkarna vid målgång.

Duveds IF Alpina sektion har en målsättning att Guldhjälmen skall väcka och stimulera åkarnas intresse för fartgrenarna. Därför anser vi det viktigt att banan skall ge åkarna en upplevelse av den tjusning som störtlopp och Super G ger och inte vara något som skrämmer.

 

FÖR INBJUDAN OCH MER INFORMATION WWW.GULDHJALMEN.SE 

Uppdaterad: 2016-06-08 00:03
Skribent: Madeleine Nordqvist

RB_puff_200

Postadress:
Duveds IF
Duved, Box 15
83724 Duved

Besöksadress:
Box 15
83724 Duved

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information