Hoppa till sidans innehåll

Klubbseriespel

2018-01-29 18:58
Missa inte att anmäla dig till ETKs stora satsning 2018.
  • Uppdaterad: 2018-01-29 19:05

KLUBBSERIESPEL

Enklaste och roligaste sättet att spela och träna matchspel 

2018 stora nyhet kommer att vara ETKs nya klubbseriespel.Ett perfekt sätt att träna och spela mer tennis än i sin grupp/er till en liten kostnad. 

Det kommer att vara ett väldigt simpelt men roligt system för att utmana sig själv samtidigt som man utmanar andra i matchspel. Matchspel med serve får tyvärr för lite tid på den vanliga tennisträningen så detta är ett utmärkt alternativ för att utveckla den delen i din tennis.

Alla spelare kommer att bli indela i JÄMNA pooler, fyra spelare i varje. Detta innebär att man spelar tre matcher per period. När varje period är slut flyttas den med bäst resultat upp och den som slutar sist flyttas ned en pool. Under året kommer vi att ha tre olika perioder. En på våren, en under sommaren och en på hösten, varje period består av tre månader. Man spelar med andra ord en match i månaden. Varje match är på tid och är en timme lång. Ni bestämmer själva när ni vill spela matchen.

Det kommer att finnas en junior och en senior-klass (Juniorer får spela båda klasserna). I slutet av året blir det tennisfest för alla deltagare och då koras ETKs klubbseriespelsmästare, det är inte den som hamnar högst upp i bästa poolen som vinner utan den som lyckats vinna flest pooler med bäst totala marginal, så oavsett spelstandard har man chans att vinna! Det gäller att vara på g, varje game är viktigt.
Förutom att man tränar match med serve så öppnas möjligheten upp för att spela mot spelare man inte tränar med dagligen, detta leder förhoppningsvis till att man får fler tenniskompisar och får spela mot okända spelstilar.

Tanken med detta är framförallt att det ska fungera som ett roligt extrapass, resultatet är helt oviktigt. Vi är ute efter att lära oss att spela match med serve som är minst lika roligt som tempoövningar när man har spelat ett par matcher och kommit in i det. Poolerna kommer som sagt att delas upp efter jämnt spel så matcherna kommer förhoppningsvis bli hyfsat jämnspelade.

Alla resultat kommer att uppdateras på en anslagstavla i hallen och på hemsidan så fort en match är färdigspelad. Så för er som vill kan man följa resultatet i sin pool live som gör allt lite mer spännande inför nästa match.

Mer utvecklade regler och information om banor/bollar osv kommer inför spelstarten i mars. Det kommer att vara väldigt simpelt och ETK står för banorna i alla matcherna. Man bokar via ETKs inloggning.

Anmälan:
Absolut senast 31 januari.
Anmälan är bindande och ifall man inte vill spela nästkommande period måste man AVANMÄLA sig via mail senast i APRIL (inför sommaromgången) och senast i JULI (inför höstomgången). 

Maila namn, mail och telefonnr till This is a mailto link. Telefonnr ska vara ett nr där folk inför matcherna får tag på er för avtal av speltid. För spelare i junior-klassen så är det förälders nr som gäller! 

Kostnad:
300kr per period som faktureras via mail.

Skribent: Anders Svensson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Postadress:
Eslövs TK - Tennis
Ringsjövägen 2C
24138 Eslöv

Kontakt:
Tel: 0707-92 76 55
E-post: This is a mailto link

Se all info