Hoppa till sidans innehåll

Byahuset Valvet


byahuset1

 

Byahuset Valvet i Rävemåla stod färdigt våren 2004 - ett fantastiskt bevis på visionär initiativkraft, sammanhållning och offervilja i lilla Älmeboda socken med sina bara 1.000 invånare. Idén var helt och hållet lokala eldsjälars - och Älmeboda Sparbanks. Det största byggnadsprojektet i socknen sedan kyrkan byggdes på 1870-talet kom att kosta runt 10 miljoner kronor. Finansieringen kom huvudsakligen från det lokala näringslivet främst representerat av den 120-åriga, fristående Älmeboda Sparbank, vars huvudmän utan debatt sköt till en grundplåt på hela 4 miljoner. Tingsryds kommun beviljade 2,3 miljoner i anledning av att Rävemålaskolans gamla gymnastiksal behövde ersättas. Lokala småföretagare, skogsägare och privatpersoner ställde generöst upp med resten.

Resultatet blev ett idrottens, träningens och motionens eget hus. Men också ett modernt och ändamålsenligt gymnastikhus för den charmiga Rävemålaskolan på andra sidan skolgården. Inte nog med det - här finns också ett modernt och vackert bibliotek med Internet, cafeteria och konferensutrymmen.

 

byahuset

 

Byahuset Valvet betyder mycket för FK Älmeboda/Linneryd. Utmärkta möjligheter för innefotboll under vintersäsongen, men också för klubbens aktiva gymnastik- och motionssektion, för innebandy, badminton, volleyboll m m. Plus att huset har ett välutrustat gym och fina hygienutrymmen inklusive bastu.

Mera information om Byahuset Valvet, aktiviteter, öppet- och bokningstider hittar du på www.almeboda.nu

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:18
Skribent: Micke Stjernfeldt

Postadress:
FK Älmeboda/Linneryd
Rönnvägen 1
36024 Linneryd

Kontakt:
Tel: 047034001, 047760133
E-post: This is a mailto link

Se all info