Hoppa till sidans innehåll

Höganäs Basket har ett Mix-lag i U20 herrar under våren - del 2

2017-01-29 07:00
Läs del två av intervjun med spelarna i Höganäs Baskets Mix-lag i U20 herrar. Missa inte del ett som publicerades i går.
  • Uppdaterad: 2017-01-29 07:00

HH: Nu har ni ju precis kommit igång med att träna tillsammans, men hur tycker ni att det har gått hittills? Är träningsupplägget annorlunda mot vad ni är vana vid?

Alice: Jag tycker att träningarna fungerar bra, killarna är välkomnande även om det känns lite ovant både för dem och oss. Vi ligger på en jämn nivå så det är fortfarande en utmaning.
Upplägget av träningarna liknar upplägget som vi hade som tjejlag när vi spelade matcher, men jämfört med det senaste året är det mycket annorlunda. Vi är betydligt fler som tränar i mixlaget vilket innebär att det blir enklare att göra olika övningar eller träna matchspel på riktigt, fem mot fem. Eftersom vi inte spelade matcher med tjejlaget så tränade vi endast för att det var kul, så vi gjorde inte så mycket utvecklande övningar utan spelade mest.
Anna: Killarna har tränat i ett lag och vi i ett tidigare, vi har lärt oss olika strategier och uppställningar i de olika lagen vilket gör att det kan bli lite rörigt ibland, men det kommer att lösa sig under säsongens träningar och matcher.

HH: Alice, du är lite äldre än killarna, kan du använda din rutin i spelsituationer med dem?
Alice: Det stämmer, jag är född 98, så jag är fyra år äldre än killarna. Vid en del tillfällen kan jag känna att jag har lite mer erfarenhet än dem, men jag tycker att vi ligger på en ganska jämn nivå då jag inte tränat regelbundet det senaste året.

HH: Är killarna rädda för att gå in i närkamper med er eller har ni redan blivit som vem som helst i laget och får ta emot smällar ni också?
Alice: I början tror jag att killarna var lite rädda för att gå in i närkamper eftersom de inte visste vilken nivå vi låg på och hur tufft vi var vana vid att spela. Men ganska snabbt när de märkte att vi tålde lite smällar så körde de på som vanligt och behandlar oss som vem som helst.
Anna: Jag tycker inte att de behandlar oss annorlunda, absolut inte. 

HH: Nu har ni ju bara spelat två matcher hittills, men hur reagerade motståndarna?
Gjorde domarna någon skillnad på er och killarna?

Alice: När vi spelade match verkade motståndarna ganska förvånade när det kom tjejer och verkade lite undrande över om matchen skulle bli som vanligt. Men när man börjar spela så är man så inne i matchen att man inte riktigt tänker på vem man möter och då var det som vanligt. Jag glömde också bort att det var killar eftersom jag var så fokuserad på matchen och spelet.
 
Domarna frågade om vi ville spela med en boll i storlek 6 eller 7 eftersom vi var tjejer. Det kändes också som att de var lite snällare med att döma foul på oss. Förmodligen eftersom man nog tänker att tjejer generellt är lite mindre tuffa i spel än killar. Men de verkade mycket positiva till att vi var med.

Anna: Jag är extremt tacksam över att jag får spela match igen och att jag blev tillfrågad. Jag hoppas att killarna tycker att det är okej att vi är med och att vi kan skapa ett lag lag tillsammans.

 


Henrik fick ett snack med tre av killarna också för att höra hur de ser på samarbetet och hur det gick första träningarna.

Hugo: Det kom som en överraskning. De var ju med på träningen på måndagen, men det var först på onsdagen vår coach Per Lundahl sade att vi skulle spela tillsammans - tre dagar senare!
Vi har nog varit lite försiktiga de första träningarna för att känna lite på dem och se hur fysiska de är, men de kommer antagligen vara som vem som helst i laget snart.

Zebbe och Petter:
Det var ovanligt att spela med tjejer. De var inte så fysiska, men de hängde definitivt med i speltempot. Vi har ju inte hunnit spela ihop oss, men med lite träning ska det säkert gå bra!

 

Hittills har laget spelat två matcher. Första matchen mot Malbas förlorade man, men vann en jämn match mot Hässleholm förra helgen.
Ni kan följa lagets framfart på http://www.basket.se/Resultat/Lag?id=18450&team_id=4640255&league_id=11233&season_id=9350lice

 

Text och foto: Henrik Hernemyr

Skribent: Henrik Hernemyr
Epost: Adressen Gömd

Schysst framtid

 

Click for Options

basket 24

Sponsorer:

Mediagården

Svenska Kyrkan Höganäs Församling

Bengtsson Optik

Gunnestorps gård

             

Höganäs Energi

 

Råh-design

Lokaltidningen

 ICA Kvantum              

Fremlab AB

Lions-Höganäs

Höganäs AB

Fysiokliniken

Bästa bostaden

Höganäs Hem

Click for Options

Postadress:
Föreningen Höganäs Basket - Basket
C/O Lundahl, S:t Andreas väg 27
26357 Höganäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info