Hoppa till sidans innehåll

Nyheter Svensk basket


Äntligen är det dags igen! Missa inte höstens stora basketfester. Damerna kvalar mot Makedonien och herrarna mot Ukraina i det historiska VM-kvalet. Biljettsläpp 2 oktober men föreningar kan redan nu säkra prisvärda biljetter!
 
Fredrik Joulamo tillträder som ny landslagsansvarig från den 1 januari 2018. - Jag är otroligt glad och hedrad över att ta mig an ett så viktigt och utmanande uppdrag, säger Fredrik Joulamo. Vi hälsar Fredrik varmt välkommen!
 
8-10 september samlades stora delar av Basketsverige i Åkersberga utanför Stockholm för årets TIP OFF-helg. Här kan du se panelsamtal samt Dawn Smyths två inspirerande och mycket uppskattade föreläsningar om Canada Basketballs resa till världstoppen.
 
I helgen genomfördes säsongens första regionläger i Sunderbyn, Ockelbo, Ekerö, Farsta, Södertälje och Kinna. Totalt 715 spelare från 85 klubbar deltog under helgens basketträningar, fysträningar och teoripass.
 
Steg 4’s avgångsklass 2017 hade sin sista träff i samband med EM- slutspelet i Helsingfors. Kursen började i Stockholm i september 2016 där landslagsverksamheten stod i fokus. Sammanlagt har gruppen träffats vid fem tillfällen.
 
Om en månad, 13-15 oktober, är det dags för första omgången av årets Riksmästerskap (pojkar och flickor, U15 och U16). I november drar även ungdoms-SM igång för Damer och Herrar U17 och U19. Och vi kan konstatera att det är rekordmånga lag anmälda!
 
I helgen samlas stora delar av Basketsverige i Åkersberga utanför Stockholm för årets Tip Off, för förbundsseriekonferens, Barn- och ungdomsforum och BDF-råd, men också nästa steg i svensk baskets strategi.
 
The National Basketball Association (NBA) och Svenska Basketbollförbundet, SBBF, fortsätter sitt samarbete och partnerskap, och arrangerar för tredje året Jr. NBA Sweden Basketball League, en basketliga för ungdomar födda 2004-2005 (årskurs 6-7).
 
 

Statistikutbildningar

(2017-08-30 11:58)
Saknar din förening kunskaper och licenserad statistikpersonal eller vill uppdatera kunskaperna? Då ska ni passa på och anmäla er så fort som möjligt till någon av följande träffar.
 
​Sveriges VM-kvalmatcher i augusti sändes av SBBF själva via sociala medier. Matcherna nådde över 140 000 människor och genererade över 40 000 tittare. Vi är glada över siffrorna och de ger oss också mer insyn i vilka som konsumerar basket.
 
Kom ihåg! Sista anmälningsdagen till Tip Off 2017 (8-10/9) är imorgon lördag! Tip Off är en förlängning av vårens Basketforum och inför nästa period i den ständigt pågående matchen om hur vi utvecklar svensk basket.
 

STATISTIKUTBILDNING

(2017-08-24 16:53)
 
Sverige får möta Turkiet, Lettland och Ukraina i VM-kvalet. Det står klart efter torsdagens lottning i München. Därmed får Sverige återigen en tuff lottning men den ska inte ses som omöjlig.
 

Se VM-kvallottningen här

(2017-08-24 11:14)
Idag kl 11:50 startar lottningen till VM-kvalet. Sverige kan lottas in i en av fyra grupper. Se lottningen live här.
 

Schysst framtid

 

Click for Options

basket 24

Sponsorer:

Mediagården

Svenska Kyrkan Höganäs Församling

Bengtsson Optik

Gunnestorps gård

             

Höganäs Energi

 

Råh-design

Lokaltidningen

 ICA Kvantum              

Fremlab AB

Lions-Höganäs

Höganäs AB

Fysiokliniken

Bästa bostaden

Höganäs Hem

Click for Options

Postadress:
Föreningen Höganäs Basket - Basket
C/O Lundahl, S:t Andreas väg 27
26357 Höganäs

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info