Hoppa till sidans innehåll

Kinna- FIK 2-5

2017-09-30 23:21
Oj vilken match det blev när herrarna vann med 5-2 mot Kinna och nu är klara för div.3 kval med start nästa helg.
  • Uppdaterad: 2017-10-06 08:23

Nedan har vi samlat in referat från olika medier. Håll till godo. 

NLT 

Fredlund sköt Främmestad till div 3-kval

Främmestad är klart för division 3-kval efter Johan Fredlunds målfyrverkeri! – Ska bli underbart kul. Och det klart att vi vill gå upp, säger succénykomlingens tränare Magnus Zackrisson efter vassa 5–2 (2–1) borta mot trean Kinna i avslutningen.

Elva segrar, åtta kryss, tre förluster och en finfin andraplats är Främmestads facit i den södra fyran. Inte illa av en nykomling. Och att dessutom resa sig efter förra helgens 1–3-förlust i seriefinalen hemma mot Skene var starkt.
Förlust på lördagseftermiddagen mot trean Kinna – ja, då hade Främmestad missat division 3-kvalet eftersom Kronäng vann i Trollhättan med 3–1. – Var nervöst i Kinna på slutet efter vårt 5-2-mål. Då hade dom bara ett mål tillgodo på Kronäng, berättar Magnus Zackrisson.
Kinna lyckades hålla undan och gör nu Främmestad sällskap i division 3-kvalet som startar till helgen. Främmestad hamnar i en fyrlagsgrupp tillsammans med ett division 3-lag och två division 4-lag. De tolv gruppvinnarna och de tre bästa tvåorna går upp. Tuffa bud alltså.
– Om vi är för nöjda? Nädå, vi ska jobba stenhårt för att gå upp. Killarna kvalade upp från femman i fjol och är vana att förlänga säsongen, skrattar Magnus. Främmestad startade bra i Kinna men hemmalaget tog ledningen efter 24 minuter.
Då klev Johan Fredlund fram med besked och smällde in mål nummer tio, elva och tolv för året. 1–1 när han höll sig framme på en retur och nickade. 2–1 när han vräkte sig fram och nickade in John Edwardssons perfekta inlägg precis före pausvilan.
Kinna kvitterade i andra halvlek innan Johan slog till igen i minut 56 när han rann igenom på en långboll. Två minuter senare drog Philip Enström in 4–2 efter ett nytt inlägg.
– Där gick dom ner sig och vi var aldrig hotade. Vi hade lite problem i första halvlek men i andra var det riktigt bra, säger Magnus. Med kvarten kvar slog John Edwardsson till med sitt första mål för året när han pricksköt rakt upp i krysset från 32 meter...
– Ett av de snyggaste mål jag har sett... Saken var klar och notervärt att Främmestad är obesegrat på bortaplan i år – sju segrar och fyra kryss på elva matcher är inte illa. – Alla ska ha beröm men det klart att en tremålsskytt ska ha lite extra plus, avslutar en belåten Magnus Zackrisson. Målen: 0–1 (24), 1–1 Johan Fredlund (30), 2–1 Johan Fredlund (45), 2–2 (54), 3–2 Johan Fredlund (56), 4–2 Philip Enström (58), 5–2 John Edwardsson (77).

 

BT (Borås tidning)

Kinna föll i toppmötet - kval väntar                                                                 

Kinna föll i ett direkt avgörande möte om andraplatsen och får infinna sig med kvalspel.

Men kanske lite tur i oturen var att även tvåan i BT-fyran inte räckte till som bästa tvåa i division två, vilket blev en lättnad för Kinnaborna.

– Självklart en besvikelse. Första halvtimmen inledde vi riktigt bra, men vi var lite ineffektiva. Sen skänkte vi oturligt bort ett mål (1–1) och efter det kom vi inte riktigt upp i nivå. Det är otroligt surt, säger Kinnas tränare Mathias Strinäs.

Nu väntar kval till division tre.

– Det är jättekul att nå kval vilket var det vi ställt in oss på. Förhoppningsvis går det vägen, säger Strinäs i en optimistisk anda.

 

Referat från Kinnas hemsida

Referat: Kinna IF  - Främmestads IK

 

Sista matchen i seriespelet och en kvalplats låg i potten för bägge lagen denna sköna höstdag. Ett Kinna som med god form fomerade sig enligt följande: Jonas Fäldt Niklas Ragnarsson, Carl Pettersson, Alexander Thysell, Jonathan Axebrink - Gustav Riemer, Oliwer Warnefeldt, Gustav Bryngelsson, Arjan Mostafa - Fehim Smajlovic, Oskar Johansson.
Första halvleken händer det mycket i, Främmestad, stärkta av en stor supporterskara inleder frejdigt och har bud på mål redan minuten in i matchen med ett tungt skott utanför målramen och ytterligare lite tester av Jonas i mål innan deras offensiv avtar och Kinna börjar komma in i spelet. Och det gör man med besked med ett antal chanser, Arjan testar skott, Fehim har en boll som rullar längs med målet och Främmestads målvakt bjuder Riemer på en jättechans vid en felbedömning lungt ut, tyvärr får Riemer endast halvträff.... den gången....
I den 24:e minuten tar Kinna ledningen i matchen efter det att Bryngelsson vinner boll och ställer om snabbt till Fehim som tar sig framåt och avlossar skott som målvakten lämnar en hög retur på, Bryngelsson har påpassligt följt med upp stör målvakten till att endast kunna halvboxa bollen till Riemer som fångar upp den och ur dålig vinkel rullar in ledningsmålet. Minutrarna efter kommer besked om rätt kvitteringsboll även i norra serien och i ungefär en 15-minuters period är vi ett division 3 lag. Riemer är ytterst nära att öka på ledningen strax efter, på en långboll från Axebrink drar Riemer till med ett skott som tar i överliggaren. Slutet av halvleken förändrar förrutsättningarna ordentligt, först kvitterar Främmestad efter en olycklig målvaktsretur som Johan Fredlund vaket håller sig framme på och forcerar in och minuten före pauskaffet tar man även ledningen efter ett inlägg där Kinnaförsvaret blir stillastående. Onödig vändning av händelsena känns det som då vi gör en bra första halvlek och skapar många chanser, Främmestad är dock även dom farliga i sina lägen och spelar klokt.
Kinna kvitterar 10 minuter in på halvleken och det är en riktig delikatess som ligger bakom målet. Det är Mattin som mitt på egen planhalva gör snurrar runt dubbelt upp på en femöringsyta och lurar gästernas bolljagande spelare så det står härliga till, passen är en lång svepande öppning till Fehim som med fart tar sig mot kortlinjen och följer upp med ett klassiskt snett-inåt-bakåt pass till Riemer som möter upp och sätter sitt andra för dagen. Dock tar allt det roliga slut för dagen där, för Kinnas del, Främmestad gör både 2-3 och 2-4 på 3 minuter efter Kinnas kvitteringsmål och ridån går snabbt ned. Kinna försöker förvisso efteråt, men det knyter sig helt, halvchanser skapas men inget riktigt jätteläge samtidigt skall sägas att Främmestad gör det oerhört bra, spelar med självförtroende och stor entusiasm mot den andraplats man som nykomlingar är på väg mot.
Med 20 minuter kvar drar Arjan Mostafa på sig ett rött kort, efter snack, och är därmed avstängd i första kvalmatchen. Vi försvarar deffinitivt inte snack mot domaren, men samtidigt är det ett väldigt hårt domslut av Hane då det inte var några grövre ord inblandat överhuvudtaget. Men domaren dömer och det måste vi acceptera och lära oss av. Sista 20 handlar nu mestadels om att försöka få fram rapporter från Kronängs match så det inte öses in mål där, något som inte sker utan Kronäng vinner visserligen sin match men med för lite mål.
Främmestad ökar på sin ledning till 2-5 och det är med garanti årets mål på Viskavallen, en projektil från 35 meter som trycker sig in i Jonas högra kryss, sanslös skön träff som enbart är att applådera! Sista 10 minuterna påminner mest om Västtyskland-Österrike i fotbolls-VM 1982 där inget av lagen ville spela fotboll efter Tyskarnas ledningsmål 10 minuter in i matchen, ett resultat som betydde att bägge gick vidare från gruppen och så blev fallet efter 80 minuters promenad och kompispassande.
Främmestad blir tvåa i serien som nykomlingar, fantastiskt bra gjort och grattis! Kinna blir trea, med 2 måls marginal mot Kronäng, vilket innebär kvalspel till div 3!

 

Skribent: Johan Persson
Epost: Adressen Gömd
Främmestads IK - Herrar, Div 4 Norra
Bergevi
465 97 Nossebro
Telefon: 051253140
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Främmestads IK - Fotboll
Bergevi
46597 Nossebro

Kontakt:
Tel: 051253140
E-post: This is a mailto link

Se all info