Hoppa till sidans innehåll

Information om GF Uppsalaflickornas barn- och ungdomsgymnastik


GF Uppsalaflickorna har cirka 90 barn- och ungdomsgrupper på ett tjugotal skolor runt om i hela Uppsala samt Björklinge, Bälinge, Storvreta, Vattholma, Knivsta, Funbo och Almunge. Vår gymnastikträning för barn- och ungdomar är en blandning av gymnastik och lek som vi anpassar till gruppens sammansättning och individuella behov. Vi tränar grundformerna som är gå, krypa, springa, klättra, hoppa, balansera, hänga, kasta och fånga. Målsättningen är att det ska vara roligt och utvecklande träning för alla deltagare. Gymnastiken gynnar den motoriska utvecklingen och är en bra grund för annan idrottsverksamhet.

Anmälan

Från den termin ert barn fyller tre år är ni välkomna att anmäla till våra barngrupper. Här tränar vi från 45 minuter i veckan och vi har grupper alla veckodagar förutom fredagar. Från det att gymnasten fyller 7 år finns det grupper som tränar lite mer i veckan, mellan en och två timmar. Detta är både vanliga grupper men det finns även Fortsättningsgrupper där gymnasterna tränar och tävlar på lite mer avancerad nivå.

I vissa av dessa grupper tillkommer en träningslicens för att få göra lite svårare volter på trampetten och den är då oftast tillagd vid anmälan och kostar 150 kr. En anmälan som görs efter terminsstart innebär ett eget ansvar att dubbelkolla med ledaren att gymnastens träningslicens blir anmäld till kansliet.

 

Anmälan till alla våra grupper sker via vår hemsida, där även betalning görs för att bekräfta platsen samt försäkra gymnasterna via Pensum. Vid anmälan måste du ha tillgång till kontokort som är aktiverat för att betala över internet. Om sen anmälan görs

Våra grupper kostar 850 kr per termin för de grupper som tränar upp till en timme i veckan.

Våra terminer är mellan 12-14 gånger, vi tränar inte på skolloven.

 

Vilken grupp ska jag anmäla mitt barn till?

Under höstterminen rekommenderar vi att anmäla till rätt åldersgrupp där. Under våren rekommenderar vi att anmäla till samma grupp så länge inte ledaren rekommenderat något annat. Alltså anmäls en gymnast född 2010 i en 4 års grupp både höstterminen 2014 och vårterminen 2015 om inget annat diskuterats.

 

Syskonrabatt

Efter andra anmälda syskonet i en familj blir rabatten halva terminsavgiften per barn som anmäls därefter. Alla barn efter de två första anmäls då genom kansliet för att erhålla rabatten.

Vår gymnastik

På gymnastiken kan gymnasterna vara klädda i t-shirt och shorts, linne och trikåer eller gymnastikdräkt, det som känns bra. Det ska helst inte vara för stora kläder som kan fastna i saker eller som barnen kan snubbla på. Det går bra att vara barfota eller ha mjuka skor på fötterna, helst med lite fästa under så man inte halkar. Det är bra om barn med långt hår sätter upp detta och att man lämnar alla smycken hemma.

 

På våra gymnastikträningar är föräldrarna välkomna att sitta med i hallen vid första och andra tillfället om så behövs. Sedan är ni välkomna att sitta utanför i omklädningsrummet så att barnen lättare kan koncentrera sig på gymnastikträningen. Vid sista tillfället bjuds även föräldrarna in för att se på terminsavslutningen.

 

Välkommen till GF Uppsalaflickorna!

Uppdaterad: 2014-11-25 10:50
Skribent: Linn Tunudd

 

 

 

verasport_logo_4cm

 

 

Idrottens Bingo_logo_web

 

Här hittar du våra Samarbetspartners

 

 

 

Postadress:
GF Uppsalaflickorna - Gymnastik
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018225025
Fax: 018-243700
E-post: This is a mailto link

Se all info