Hoppa till sidans innehåll

Försäkringar


Alla gymnaster och ledare i GF Uppsalaflickorna är försäkrade via föreningen. Det är försäkringsmäklaren Pensum AB som hanterar Gymnastikförbundets försäkringar.

Gymnasterna kan ha olika olycksfallsförsäkringar beroende på ålder och svårighetsnivå.

  • Basförsäkringen är en grundförsäkring som alla gymnaster i barngrupperna har. Om de sedan börjar tävla och träna trampett måste försäkringsskyddet höjas. Då finns två möjligheter – tränings- eller tävlingsförsäkring
  • Träningslicensen är obligatorisk för alla kategorier av gymnaster som utför hopp med rotation kring tväraxeln, dvs volter. I licensen ingår en personlig försäkring.
  • Tävlingslicensen är som ovan och obligatorisk för alla gymnaster som deltar på tävling med gymnaster från annan klubb. I licensen ingår en personlig försäkringen.

 

Försäkringarna gäller för all gymnastikträning samt resa till och från sådan aktivitet. För mer info om försäkringsvillkoren, Klicka här!

Skadeanmälan
Olycksfall anmäls genom att en skadeanmälan fylls i av gymnast eller vårdnadshavare. Blanketten finns här! 

 

Frivillig tilläggsförsäkring
Pensum har en försäkring som heter Nya SportGuard. Det är en försäkring för aktiva idrottare, oavsett ålder och nivå, som ger den trygghet man behöver för att våga satsa på sin sport fullt ut. Försäkringen ger dig direktaccess till landets främsta specialistläkare såväl inom idrottsmedicin som inom andra områden inom vården. Vår vårdgaranti är 7 dagar för bokad tid hos specialist och 14 dagar för operation.
Försäkringen innehåller en kombination av privat specialistvård och sjuk/olycksfallsförsäkring. Detta ger dig ett komplett skydd, dygnet runt, även när du inte idrottar. Läs mer om försäkringen på www.pensum.se

 

 

Ledarförsäkring

Samtliga ledare har Riksidrottsförbundets grundförsäkring som innehåller:

  • Ansvarsförsäkring
  • Förmögenhetsbrottsförsäkring
  • Rättsskyddsförsäkring
  • Olycksfallsförsäkring (för ledare och funktionär) 
Uppdaterad: 13 DEC 2011 14:45
Skribent: Linn Tunudd

 

 

 

verasport_logo_4cm

 

 

Idrottens Bingo_logo_web

 

Här hittar du våra Samarbetspartners

 

 

 

Postadress:
GF Uppsalaflickorna - Gymnastik
Idrottsgatan 2
75333 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018225025
Fax: 018-243700
E-post: This is a mailto link

Se all info