Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBBF


De 8 045 i publiken kunde inte ha bett om mer på en kylig februarikväll i en ishall. Bakom en publik i fullständig extas spelade det svenska landslaget med en frenetisk energi som ledde till den mest dramatiska vinsten i modern svensk baskethistoria.
 
Den 1 och 3 mars avgörs Jr NBA League i Stockholm och Göteborg, respektive. Det blir dagar fyllda med häftig slutspelsbasket, skills challenge, clinics med NBA-tränare och den förre NBA-spelare Bostjan Nachbar, som är på plats under finaldagarna.
 
På fredag den 23 februari är det dags. Sverige i VM-kvalmatch mot ett av världens största basketländer. Fullsatt arena och ett enormt tryck. Turkiet är en fantastisk basketnation och vi har något alldeles extra att se fram emot.
 
Vilket lyft och vilken match! Onsdagen match på Hovet blev precis den succé som vi så väl behöver i Svensk Basket. Präktigt publikrekord med över 5.000 på plats, däribland vår statsminister, två statsråd, Kroatiens ambassadör och många andra.
 
Med en ny rekordpublik i ryggen kunde Sverige ta en nyckelvinst i EM-kvalet mot Kroatien. En ny startfemma, ett aggressivt försvarsspel och fem magiska slutminuter blev ett vinnande koncept för svenskorna.
 
Fredagen den 23 februari spelar Sverige VM-kval på Hovet mot Turkiet. Det kommer bli en häftig match och publikrekord för svensk landslagsbasket. En stor match som denna med mycket folk innebär också viktigt säkerhetsarbete.
 
Italiens toppspelare förstörde den svenska publikfesten i Boråshallen. De svenska damerna spelade inte upp till den nivån som krävdes för att rå på ett av Europas bästa lag.
 
 
Svenska Basketbollförbundet gör från och med 2018 en satsning på 3x3, en spelform av basket som på bara 10 år har erhållit en OS-status. Satsningen görs på såväl gräsrot- som elitnivå, vilket inkluderar 3x3 landslag för seniorer och U18.
 
Svenska Basketbollförbundet gör från och med 2018 en satsning på 3x3, en spelform av basket som på bara 10 år har erhållit en OS-status. Satsningen görs på såväl gräsrot- som elitnivå, vilket inkluderar 3x3 landslag för seniorer och U18.
 
Farhiya Abdi är globetrottern och basketstjärnan som sett mer av världen vid 25 års ålder än många andra gör under en livstid. Nu är hon helt inställd på att ta det svenska landslaget till ännu ett EM-slutspel.
 
I februari fortsätter Sveriges damlandslag EM-kvalet med två hemmamatcher. Den 10 februari mot Italien i Boråshallen och den 14 februari mot Kroatien på Hovet i Stockholm. Efter två segrar i november har Sverige chans att koppla greppet om EM-platsen
 

Välkommen Johan Stark!

(2018-02-02 09:55)
Vår nya generalsekreterare Johan Stark har nu varit igång i sin nya roll i två veckor. Det är mycket som han ska sätta sig in i just nu och många personer att hinna träffa. Lär känna Johan bättre och vad han tänker om sin nya roll i vår intervju.
 
Onsdag den 14 februari, kl 18.30, blir vi historiska då vi för första gången spelar en tävlingsmatch på Hovet med damlandslaget. Värdet på damlandslaget har byggts upp i många år av en mängd olika spelare. Därför vill vi uppmärksamma och tacka er.
 
3x3 blir en ny OS-gren i Tokyo 2020, vilket förväntas få basketsporten att växa ytterligare världen över. Svenska Basketbollförbundet gör nu en 3x3-satsning på såväl gräsrot- som elitnivå, vilket inkluderar 3x3 landslag för U18 och seniorer.
 

Stadium 195x300-banner-stadium

 

   Besök oss på facebook

unnamed

      LBC

     Luleå Basket

 

 BC Luleå

          NBBF

 

                 SBBF

Herrligan

 

   Damligan

Postadress:
Gammelstads BBK - Basket
Stadsötorget 1
95431 Gammelstad

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@gbbk.nu

Se all info