Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsinformation Gävle Adventslopp


Här hittar du all information som du behöver veta inför Gävle Adventslopp.

Gävle Adventslopp är vinterstadsloppet som alla kan delta i, ung som äldre, långsam som snabb! Spring, lunka eller gå!! Starten går från Norra Strandgatan 15 via Boulognerskogen och mål vid Stortorget i Gävle. Du kan välja mellan 5 eller 10 kilometer. För barn erbjuder vi Lilla Adventsloppet på 1 kilometer. I samband med Gävlebockens invigning (med pompa, ståt och fyrverkerier) startar den femte upplagan av Gävle Adventslopp. Banan kantas av marschaller, eld och ljus för att skapa en mysig stämning för dig som deltar. 

Det ingår pannlampa till alla deltagare i Gävle Adventslopp och Lilla Adventsloppet.

Datum: Söndagen den 3 december (första advent).

Starttider: Gävle Adventslopp kl. 16.10 och Lilla Adventsloppet 14.50.

Lilla Adventsloppet, start mellan Gavleån och Heartbreak i anslutning till Bockinvigningen. 

Gävle Adventslopp, start mellan Gavleån och Heartbreak i anslutning till Bockinvigningen. 

Sträcka att ta sig runt: Du kan välja mellan 5 kilometer eller 10 kilometer. Väljer du 10 kilometersloppet består det av 2 varv med varvning i närheten av Heliga Trefaldighetskyrkan. Lilla Adventsloppet är cirka 1 km. En vuxen uppmanas följa barn under 7 år längs banan. Målgång för alla vid Stortorget i Gävle.

Kontrollmätt bana: På grund av sena ändringar är platsen för målgången ändrad vilket innebär att banan i år inte är kontrollmätt. Justeringar av banan är gjorda för att komma så nära 10 km som möjligt. (Banan för 10 km-loppet är kontrollmätt av Per Måwe och Johan Lindeberg som är auktoriserade banmätare för Svenska Friidrottsförbundet.) Reflekterande kilometerskyltar visar hur långt du har sprungit. Se även kartan under fliken "Bansträckning" .

Underlag:  Asfalt 40%, Grus 40%, Terrängspår 20%.

Klasser: Herrar 5 km, Damer 5 km, Herrar 10 km, Damer 10 km, Pojkar 1 km, Flickor 1 km

Lag: Vi har en lagtävling där kompisar, kollegor eller företag kan anmäla lag med 4 personer. Laget med bästa kilometertid vinner. Det spelar alltså ingen roll vilken distans man springer, lagets totala tid delas med den totala sträckan laget springer. Endast kortbetalning för laganmälan. Anmäl en löpare i taget och ange lagnamnet i rutan för lagnamn.

Anmälan: Länk till anmälan hittar du i menyn till vänster. I anmälan anger du namn, klubb eller ort samt klass och eventuellt lagnamn. Det är viktigt att du anger e-mail i fall vi behöver kontakta dig samt skicka ut viktig tävlingsinformation. Ordinarie anmälan på 350 kr till Adventsloppet och 150 kr till Lilla Adventsloppet gäller till och med söndag 26/11 kl 22.00.

Startavgift: Gävle Adventslopp kostar 350 kr. Lilla Adventsloppet kostar 150 kr, varav 25 kr går till Lilla Barnets Fond. Läs mer på www.lillabarnet.se

Betalning av startavgiften sker med bankkort på anmälningssidan.

Efteranmälan: I mån av plats till en kostnad av 500 kr för Gävle Adventslopp och 200 kr för Lilla Adventsloppet. Först till kvarn gäller. Endast kontant betalning eller Swish. Efteranmälan kan göras på mail från och med 27/11 eller vid nummerlappsutdelningen på Stadium i Gävle fredag 1/12 kl 16-19 och söndag 3/12 kl 11.00-15.30.

Din nummerlapp: Nummerlappsutdelningen är på Stadium i Gävle fredag 1/12 kl. 16-19 och söndag 3/12 kl. 11.00-15.30.

Tidtagning: Tid tas för alla deltagare i Gävle Adventslopp. Pappersremsor med chip finns på nummerlappen som ska fästas på skorna med hjälp av skosnöret. Beskrivning finns på nummerlappen. Lilla Adventsloppet har ingen tidtagning.

Uppvärmning och start: Uppvärmning görs lämpligast på Esplanaden mellan Norra Kungsgatan och Norra Rådmansgatan. Startplatsen är på Norra Strandgatan 15. Överdrag transporteras från starten till målet, läggs i den påse som du fick nummerlappen i.

Lilla Adventsloppet startar på Norra Strandgatan 15 och värmer upp tillsammans med vår Snögubbe och Tomte. 

Anmälan friskvård: Vi erbjuder inte betalning med friskvårdscheckar.

Priser: Hederspriser till de främsta i varje klass samt utlottade priser bland alla deltagare i Adventsloppet. Se anslag vid målet. Deltagarna i Lilla Adventsloppet får medalj vid målgång.

Ombyte och dusch: Norrporten sponsrar med lokal för ombyte och dusch. Ingång från Norra Kungsgatan 13. Förvaring av värdesaker finns där. Öppet från kl.15.00. 

Vätska: Efter cirka 3 och 8 kilometer samt efter målgång serveras varm saft.

Hitta runt banan: Banan kantas av marschaller, eld och ljus för att du som deltagare lätt ska veta vart du ska. Vi uppmanar alla att använda pannlampa under loppet. Det finns personer som visar vägen längs banan samt reflekterande kilometerskyltar som visar hur långt du har sprungit.

Boende: Behöver du boende till Gävle Adventslopp så besök www.visitgavle.se 

Parkering: Vi hänvisar parkering av bil och cykel till Gävles allmänna parkeringsplatser, tänk på att vara ute i god tid då det är mycket folk i rörelse under bockinvigningen.

Arrangör: Gävle Orienteringsklubb

Ansvariga personer: Christine Sisell, Patrik Svedberg, Elisabeth Enmark, Anders Enmark, Pernilla Eriksson och Margareta Lemoine. Du når oss via This is a mailto link

Uppdaterad: 13 NOV 2017 17:14
Skribent: Pernilla Eriksson

Huvudsponsor:

stadium

Samarbetspartner:

lillabarnet

Våra sponsorer:

castellum ramudden

valostore

sarahs

matildas

lido

rosmarin

partykungen

churchstreet

smycka

Bakfickan

Stjarnurmakarna

Forsbergsblommor

Postadress:
Gävle OK - Orientering
Hemlingbystugan
80257 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info