Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte 2018

2018-03-20 20:50
Ett 30-tal medlemmar slöt upp vid årsmötet som genomfördes i Hemlingbystugan.
 • Uppdaterad: 2018-06-15 08:04

Vi avtackade styrelseledamoten Klara Larsson som varit ungdomsrepresentat under tre år och valde in Alfred Liljeström på denna viktiga förtroendepost, våra orienteringsungdomar är vår viktigaste tillgång!

Extra tack fick vår duktiga och hårt arbetande Kassör Marie Eliasson Olsson och Ingemar Gillgren, sammankallande arrangemangskommittén.
Ingemar under ett stort antal år varit ideellt arbetade på de flesta posterna i vår förening han verkar även för orienteringensbästa på Gästrikenivå, ledamot i styrelsen för IP skogen. Förra året har han förutom tävlingsledarskapet för våra DM tävlingar ritat tre nya orienteringskartor vid Eskön med omnejd.

Säsongen 2017 har klubben haft 407 medlemmar en lite minskning från föregående år

Vi gick igenom vår verksamhet för 2017, en skriftlig redovisning tas fram varje år i forma av en verksamhetsberättelse läs under arkiv/dokument.

Några axplock 2017:

 • Arrangemangskommittén har genomfört flera arrangemang och det var roligt att våra DM tävlingar fick många nöjda deltagare på en nyritad (Ingemar Gillgren) på Eskön. Vi har även ritat på kartområdet inför tävlingarna 2018.
 • Ungdomskommittén har ett stort antal ungdomar som tränar med oss med svårt att få ut dem på tävling. Vi har fortlöpande varje år ett stort antal barn i vår barnverksamhet skogslek i år ca 30-40 barn.
 • Tränings-/elitkommittén har startade upp löpträningar i inomhusfriidrottshallen vid Gavlehof
 • Motionskommittén har under året haft många aktiviteter där en nyhet var Veckansbana med frivillig betalning för en träningsbana i Hemlingby vilket har varit väldigt uppskattat.

Ekonomiskt hade vi för 2017 gått med vinst + 66 000kr vilket främst kan förklaras med bättre intäkter än förväntat och mindre kostnader. Vi tackar våra två sponsorer Borgs Illustrationer och Animationer och Gävle Elprojektering och ser gärna fler!

En viktig punkt var diskussion och information om klubblokal. Vid höstmötet diskuterade två alternativ, styrelsen hade fått i uppdrag att utreda alternativ 2 nedan.

 1. Minimialternativet - sälja GOK stugan och fortsätta hyra klubblokalen berget, dusch och bastu vintertid i Hemlingbystugan. Ca. 42 000 kr /år
 2. 2.       GOK stugan alternativet – flytta samtlig träningsverksamhet till stugan även vintertid. Kontrollera klubbstugan kostnadsförslag för upprustning. Ca. 57 000 kr/år inkl extra finansiering lån?

En byggnadskonsultfirma har tittat på stugan och gjort en bedömning att stugan behöver reparation och upprustning, vi i styrelsen ville även få en uppskattning på att bygga till en kanslilokal för diverse orienteringsutrustning. Vi fick en grov kostnadskalkyl på ca. 600 000 kr för ett förslag enligt följande:

 • Utbyggnad kontor/ kansli 10 kvm
 • Byte yttertak
 • Byte fönster/ dörrar
 • Ny toalett damernas
 • Byte av timmersyll, golv samt ventiler i grund herrarnas
 • Luftvärmepump
 • Föreslog även besiktning av auktoriserad besiktningsman

Tillkommande behov ingår ej i kostnaden ovan: borra ny brunn, köksrenovering, förråd

Vi hade en diskussion kring detta och styrelsen fick i uppdrag att göra en noggrannare undersökning kring kostnad/finansiering och ta fram ett förslag till plan för upprustning av klubbstugan. Lars-Erik Liljeström anmälde sig intresserad att bistå styrelsen i utredningen.

Vi diskuterade även att medlemmarna i föreningen måste vara beredd på att förvalta klubbstugan och ett förslag var att valberedningen får i uppgift att välja en arbetsgrupp för förvaltning av stugan.

Val som genomfördes.

Nyval Nicolas Lavgine ledamot nyval 2 år, Alfred Liljeström ungdomssuppleant 2 år. Rekryteringsansvarig skogslek Matilda Sörell 1 år.

Omval Jan Sjöhed ordförande 1 år, Marie Olsson Elisasson kassör 2 år, Elisabet Enmark ledamot 1 år, Revisorer Christine Sisell, Gunnar Ericsson 1 år, revisorssuppleant Hans Aurell 1 år, Representant IP skogen Jan Sjöhed 1 år.

Kvarstår Harald Knutsen sekreterare 1 år, Erik Sisell ledamot 1 år, Ingemar Gillgren ledamot 1 år, Patrik Svedberg suppleant 1 år,

Varje kommitté nämnde även vilka planer man har för året 2018, verksamhetsplan 2018  läs under arkiv/dokument.

Tränings-/ elitkommittén samt Motionskommittén fortsätter med ungefär samma planer som föregående år. Arrangemangskommittén ordnar två dagars tävling i närheten av Engesberg i maj. Ungdomskommittén har fått pengar från idrottsförbundet och kommer rita en inomhuskarta över vallbacksskolan med instruktionshjälp av Jerker Boman, detta sysselsätter tre ungdomar i sommarjobb och även en tävling planeras under året på kartan.

Budgeten för 2018 är i princip likvärdig som föregående år vi budgeterar ett underskott på ca. 45 000 kr. Klubben har generellt en mycket god ekonomi och ett stort kapital sparat från tidigare år.

Till sist informerade Pernilla Eriksson att klubben har tagit fram en ny tävlingsdräkt som finns att beställa via Trimtex senast beställning för vår leverans var 18 mars. Vi kommer även att ändra designen för träningsoverallen med det blir i sommar eller tidig höst.

 

Tack för ytterligare ett års förtroende som ordförande!

Jan Sjöhed

Skribent: Jan Sjöhed
Epost: Adressen Gömd


Senast i kartarkivet:


GOK:s Samarbetspartners

elproj
ullmax-webb
borgs-webb
gavlebingo1
sponsorhuset
Trimtex

grasroten

Postadress:
Gävle OK - Orientering
Hemlingbystugan
80257 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info