Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsbeslut 2014/15


Gävle Skidkamrater verksamhetsbeslut

 

GSK ska verka för att längdskidåkning främjas i olika former. Formerna för verksamheten är beroende av ålder och ambitionsnivå. Barn- och ungdoms- och vuxenverksamheten är klubbens indelning avseende ålder. Tävling är en del av leken i barnverksamheten och ska alltid ske på barnens villkor. I ungdoms- och vuxenverksamheten finns det två grenar, prestationsinriktad tävlingsskidåkning och motionsskidåkning.

GSK ska bedriva sin verksamhet i enlighet med Idrottsrörelsen verksamhetside antagna av Riksidrottsmötet 1995.

GSK ska i all sin verksamhet aktivt verka för en dopingfri idrott.

För att kunna genomföra verksamheten driver GSK Skidstavallen, en anläggning för längdskidåkning.

 

VIKTIGA LEDSTJÄRNOR ÄR:

  • Att det ska vara roligt att åka skidor
  • Att vi ska lära oss att åka skidor tekniskt bra
  • Kamratskap
  • Utveckling av barn och ungdomar till vars och ens fulla kapacitet
  • Att behålla och utöka antalet aktiva barn, ungdomar och vuxna

Att verka för en doping-, drog- och rökfri miljö

Verksamheten inom Gävle Skidkamraterna bygger på att vi alla hjälps åt. Alla kan på något sätt bidra till verksamheten och får därmed genom klubben tillgång till andras erfarenheter och stöd samt mycket kul träning och skidåkning.

 

Alla som inte tävlar på våra arrangemang behövs som funktionärer på våra arrangemang. De som tävlar på klubbens arrangemang ska bistå med minst en funktionär. Det är viktigt att medlemmarna ställer upp vid andra inkomstbringande aktiviteter t.ex. städdagar.

 

Klubbinformation sker genom

Klubbens hemsida: http://www5.idrottonline.se/default.aspx?id=13366

Separat utdelad information på träningarna

E-post

Anslagstavlan vid Skidstavallen eller andra lämpliga platser,

 

Medlemskap i Gävle Skidkamrater

Obligatoriskt för alla som deltar i våra aktiviteter. Vi uppskattar också om föräldrar blir medlemmar. Genom medlemskap är man försäkrad på träning och tävling.

 

Träning

Klubbträning genomförs mestadels vid Skidstavallen med ledare för barn och ungdomar två dagar i veckan under större delen året med uppehåll i juli och augusti. Träningarna är till även för vuxna. Klubben tror på att gemensamma träningar med olika innehåll främjar klubbsammanhållningen.

 

Det förväntas att alla våra aktiva deltar på dessa träningar. Det är stor vikt att vi tränar på vår anläggning för att kunna utveckla den så att den anpassas efter verksamhetens önskemål. Vid gemensamma träningar får vi aktivitetsstöd från staten, kommunen och Bingoalliansen. Vår klubbstuga vid Skidstavallen är även en träffpunkt med dusch- och gemenskapsmöjligheter. Skidskola för barn i åldern från 6 år ska genomföras och som avslutas med lilla Vasaloppet.

 

Träningsläger

Klubben ordnar träningsläger. Under säsongen 2014/15 anordnas ett barmarksläger och två snöläger. Alla aktiva barn och ungdomar från tävlingsklass ca 10 år och uppåt är välkomna.

Vuxna i mån av plats.

 

Tävlingar i klubbens regi

Lilla Gavleloppet, fristil, och Gavleloppet 15 km och 45 km klassiskt som är seedningsgrundande till Tjejvasan och Vasaloppet. KM arrangeras varje år. Övriga tävlingar kan tillkomma under året t.ex. terränglopp.

 

Vuxenverksamhet 

Den prestationsinriktade skidåkningen för seniorer är indelad i 3 grupper:

 

Riksidrottsförbund

Gävle Skidkamrater är anslutet till Riksidrottsförbundet, Svenska skidförbundet, Svenska friidrottsförbundet och Svenska draghundsportförbundet

 

Trafiksäkerhet

 Alla våra aktiva, ledare och klubbfunktionärer som deltar i vår verksamhet ska transportera sig på ett så trafiksäkert sätt och enligt gällande trafikregler/förordningar till träningar, tävlingar och andra arrangemang som föreningen deltar i. När du som förälder skjutsar egna och/eller andras barn betraktas du som ledare.

 

Val av transportmedel

Vi ska alltid sträva efter att samåka och i möjligaste mån använda det mest miljövänliga

transportmedlet.

Uppdaterad: 2014-12-16 21:22
Skribent: Ulf Uddbäck

 

FacebookGSK

Följ Gävle Skidkamrater på Facebook

-6
-4°
-5°
Gävle
Onsdag, 05

 

Vill du komma till Gävle och åka skidor, så kanske du även söker boende. Gävle Skidkamrater har ett sammarbete med Clarion Hotell Winn Gävle som gör att du kan få bo till ett reducerat pris. Bokning gör du direkt till hotellet (026-64 70 00) och du uppger Gävle Skidkamrater: För mer information om hotellet besök deras hemsida: www.clarionwinngavle.se

 

 

Postadress:
Gävle SK - Skidor
c/o Gävleborgs Idrottsförbund, Box 975
80133 Gävle

Besöksadress:
Skidstavägen 22
80133 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info