Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Upplands Idrottsförbund


Fritidsbanken en plats där du kan låna sport- och fritidsprylar kostnadsfritt. Syftet är att uppmuntra barn och unga till spontant idrottande och bidra till en mer hållbar miljö.
 
2017 minskas nivåerna för LOK-stödet med c:a 10-20%.
 
Härmed utlyses fyra stipendier om vardera 25 000 kr riktade till studenter vid Uppsala universitet som utövar elitidrott. Syftet är att uppmärksamma goda förebilder inom Uppsala universitet som påvisar möjligheterna att kombinera högre studier med...
 
I ett försök att underlätta för er som idrottsförening att lämna kontrolluppgifter har Skatteverket samlat det ni behöver veta i följande utskick.
 
Upplandsidrotten söker fler medarbetare som är engagerade i att stödja och utveckla idrotten i Uppland.
 
Sedan den 1 december finns en ny applikation i IdrottOnline för alla typer av bidragsansökningar, bland annat Idrottslyftet 2017. Applikationen, som heter Idrottsmedel, tas i bruk under 2017 men finns på plats redan nu.
 
Upplands idrottsförbund får 920 000 kronor i bidrag från landstinget i Uppsala län för att starta så kallade fritidsbanker i samtliga kommuner i länet.
 
1 384 130 kronor – det är vad ungdomsidrotten i Uppsala län kan glädja sig åt vid årets utbetalning från Gräsroten. Totalt har 16 521 länsbor fördelat pengarna på 234 föreningar i länet. Mest pengar får fotbollen, 533 559 kronor, följt av inneband...
 
Den 21 november inviger vi våra nya lokaler i IFU Arena. Vi har öppet hus mellan klockan 16 och 20 och då har du möjlighet att få en visning av arenan, delta på ett webbinarium och få information om vår verksamhet.
 
Om din förening eller ditt förbund har anställd personal finns möjlighet att, under de kommande två åren, delta i projekt Allas rätt att vara med. Med projektet vill vi sätta fokus på inkluderande och trygga miljöer med inriktning på kompetens,...
 
Nu kan Vittinge IK använda sin egen fotbollsplan även under den mörka årstiden. Den 21 september monterades den sista lampan på föreningens nya elljusanläggning.
 
De fyra uppländska idrottarna Albin Ridefelt, Lina Sjöberg, Louise Hiort af Ornäs och Rasmus Wranå har tilldelats Riksidrottsförbundets och Svenska Spels elitidrottsstipendium 2016-2017.
 
Handbollsföreningen Upplands Tuna IK driver sedan ett halvår tillbaka ett integrationsprojekt för asylsökande. tränar ett tiotal asylsökande pojkar tillsammans med spelare från föreningens herrlag.
 
Svensk idrott vill ge alla möjlighet att idrotta i förening hela livet. En förening som har en omfattande seniorverksamhet, men även verksamhet för barn, ungdomar och vuxna, är Uppsala Gymnastikförening.
 

OS i Alsike

(2016-09-28 20:15)
384 barn i årskurs 2-5 samlades förra torsdagen på Alsike IP för att delta på Olympic Day. Under dagen fick de prova på 13 idrotter under ledning av 20 idrottsledare.
 
Våra sponsorer:  
olanderswim
 
ICA Gimo
 
Roosrk logga
 

   

 

Alunda Landbad

Det är aldrig försent att börja simma. Välkommen till oss !

Postadress:
Gimo SS - Simidrott
Idrottsvägen
74740 Gimo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info