Hoppa till sidans innehåll

Gimonäs Umeå IF startar div 6 lag

2012-03-09 09:25
Många rykten har uppstått kring GUIF om vad som händer med våra äldsta lag på herrsidan. Hur dessa har uppstått vet vi inte riktigt. Däremot kan vi med bestämdhet dementera alla dessa rykten.
  • Uppdaterad: 2013-05-14 07:42

En del i dessa rykten kan ha att göra med att vi har 10 spelare som lämnat GUIF för Umeå FC:s ungdomssatsning. Vi är kanske den förening i Umeå som lättast kan hantera konsekvensen av UFC satsningen med vår stora bredd. Vi tappar potentiella A-lagsspelare på kort sikt, men vi tror även att några av dessa kommer att återvända till GUIF. Då kommer dessa spelare som förhoppningsvis är väldigt välutbildade att utgöra en ”ryggrad” för kommande unga spelare som ska slussas in i vår A-lagsverksamhet. 

Vår plan var, när vi visste antalet som skulle lämna för Umeå FC, att fortsätta med juniorlag men att ha en gemensam träningsgrupp för P16 och J19 och att juniorlaget enbart skulle utgöra ett matchlag. Tyvärr visade det sig att det blev för få lag anmälda till juniorserien, många av de föreningar som ifjol spelade i juniorserien hade valt att anmäla sig i division 6. Orsaken till det beslutet från andra föreningar tror vi handlar om att Västerbottens Fotbollförbund hade beslutat att genomföra ”rak seriepyramid” som möjliggör att bedriva även ett andralag i samma förening. Att spela i division 6 tror vi blir en bra lösning som gör oss än mer flexibla än att spela i juniorserien. Våra unga spelare får möjligheten att pröva på seniorfotboll och våra äldre spelare i A-laget som börjar som avbytare och är för gamla för juniorserien ändå får matchtid. De får då en betydelsefull roll i division 6 laget som ”stöttespelare” för alla unga spelare. 

GUIF kommer även att ha ett lag i P16 Lokal där stommen utgörs av spelare födda 95 och 96. Vi kommer även att ha ett lag med i P16 Elit, där stommen utgörs av spelare födda 97 men där de även kommer att få stöd av spelare födda 96.

Vi ser fram emot säsongen 2012, nu får andra chansen som inte kom med i UFC satsningen, dels få prova på seniorfotboll och även kanske möjligheten att tidigare få träna med vårt division 4 lag.

Vårt herrlag i division 4 ser stabilare ut än ifjol. Några riktigt bra nyförvärv och många av våra unga spelare som ifjol fick möjligheten har tagit stora kliv i sin utveckling. Vi har dessutom fått tillbaka några riktiga kvalitetsspelare som ifjol befann sig utomlands eller var långtidsskadade.

Skribent: Mathias Malmin

Sponsorer

Team Sportia 

 

ICA MAXI

 

Bostaden

 

Sammarbetspartner

 

 

Postadress:
Gimonäs Umeå IF - Fotboll
GUIF, IKSU Sport, Box 7092
90703 Umeå

Besöksadress:
IKSU, Sport
90703 Umeå

Kontakt:
Tel: 090-17 08 77
E-post: This is a mailto link

Se all info