Hoppa till sidans innehåll

Tränare


Joanna Huvudtränare
Joanna Dahlstrand

This is a mailto link

Joanna har Svenska konståkningsförbundets instruktörsutbildnings licens 4B.

Hon har även lärarexamen i ämnena Idrott och hälsa samt psykologi.

Joanna har lång efarenhet av att anvara för såväl nybörjare som tävlingsåkare.

Utöver arbetet i Göteborgs Konståkningsklubb ansvarar hon för eleverna på Katrinelundsgymnasiet som läser konståkning som specialidrott.

Hon har också i uppdrag av Svenska konståkningsförbundet att ansvara för Ungdomslyftet i Göteborg.

Joanna var själv aktiv som konståkare i Mariestads konståkningsklubb där hon sedan var tränare innan hon flyttade till Göteborg och började arbeta i Göteborgs konståkningsklubb.

 

 

 

 

Tränare och ansvarig för skridskoskolan
Madelene Granath

This is a mailto link

Madelene har Svenska konståkningsförbundets instruktörsutbildnings licens 4B och har även examen i Idrottsvetenskap, inriktning sports management.

Sedan 2007 har hon ansvarat för barn och ungdomar i Göteborgs konståkningsklubb och har under flera år även tilldelats administrativa uppgifter.

Madelene åkte konståkning i Mariestads konståkningsklubb där hon även var tränare för grupper med yngre åkare. När hon sedan flyttade till Göteborgs var det självklart för henne att söka sig till Göteborgs konståkningsklubb för att få arbeta i denna stora konståkningsklubb tillsammans med förebilden Joanna.


Maria 

Tränare
Maria Bergqvist

This is a mailto link

Maria har arbetat som konståkningstränare sedan 1991. Hon har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildning steg 4B, gått Svenska Olympiska kommittéen headcoach/coach utbildning 2011 & 2012. Högskolestudier i idrottspedagogik, idrottspsykologi samt idrottsskador. Instruktörutbildning 1 Synchro och domarutbildning 1.

Maria har erfarenhet av alla kunskapsnivåer från nybörjare till världselit och haft åkare på VM, EM, NM, SM samt flertal internationella tävlingar.

Marias egna konståkningsmeriter är att hon vunnit junior-SM 1981 samt representerat Sverige på två junior Världs Mästerskap.  

 Tränare
Sofia Wollert

Sofia har Svenska Konståkningsförbundets instruktörsutbildning steg 4B. Hon började sin tränarkarriär samtidigt som hon själv tränade och tävlade på Elitserienivå i Alingsås KK. Sedan hon slutade tävla år 2012 har hon jobbat flera säsonger i Linköpings Konståkningsförening. I och med flytten till Göteborg började Sofia jobba i Göteborgs Konståkningsklubb.
Sofia har erfarenhet av alla kunskapsnivåer från nybörjare till tävlingsåkare på nationell elitnivå och har även satt upp ett par shower under sin tid i Linköping. De tre senaste somrarna har hon arbetat som tränare på Lysekils sommarläger. 
Sofia studerar på Göteborgs Universitet till Ämneslärare på högstadiet inom ämnena Idrott och Hälsa, Matematik och Biologi.

 

Hillevi 

Tränare
Hillevi Glantz

Hillevi har moderklubb Lidköpings KK, där hon skolades av Nelli Pylkina och har varit tränare i sex år. Hillevi slutade tävla som A-junior och har nu Svenska konståkningsförbundets instruktörsutbildning steg 3B. 

Hillevi bor nu i Göteborg och pluggar på Göteborgs Universitet.

Hillevi tränar åkare i alla åldrar och på olika nivåer, har tidigare varit i Partille KK och har sommaren 2017 jobbat några veckor på Skating camp i Lidköping. Utöver konståkning gillar hon yoga och löpträning.

 

Melina 

Tränare
Melina Shiva

Melina har Svenska konståkningsförbundets instruktörsbildning steg 2B. Utöver detta har hon gått SISUs grundtränarutbildning och ett flertal utbildningar i idrottsskador och fysträning. 
Melina har varit aktiv i bland annat Färjestads BK Konståkning. Som tränare har hon arbetat för Nacka teamåkningsklubb. 
I Melinas arbete har fyrträningen en viktig roll och det är något hon brinner för. Hon har varit ansvarig för fysträning för ungdomar i konståkning, ishockey och gymnastik.
Utanför ishallen studerar Melina Nationalekonomi på Handelshögskolan i Göteborg.

 

 

Tränare
Sofia Pettersson

Sofia är i första hand tränare i klubbens  skridskoskola och hoppar in som vikarie i singelverksamheten ibland. Hon är nyexaminerad från Chalmers Arkitektur och har varit tränare i Lidköpings KK i 6 år samt Karlskrona Allmänna Skridskoklubb. Sofia har tränarutbildning 2B samt domarlicens och har tidigare varit domare på både stjärntävlingar och klubbtävlingar.

 

Uppdaterad: 2017-11-01 19:46
Skribent: GKKsi

Sponsorer och samarbetspartners:

Idrottens Bingo

logo

 MP skating ger GKKs medlemmar 15% rabatt på skridskor.

 

Ishuset ger GKKs medlemmar 15% rabatt på skridskor och skenor.

 

Åkes Städ_Logga2

 

Sjömagasinet

 

 Torslanda Tidningen signatur

 

 

    

 

Vill Du eller Ditt företag vara med och sponsra klubben? Allt är av intresse i både stort och smått. Kontakta oss på This is a mailto link

 

Postadress:
Göteborgs KK - Konståkning
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Besöksadress:
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-821670
E-post: This is a mailto link

Se all info