Hoppa till sidans innehåll

Skridskoskolan vårterminen 2018


GLÄDJE OCH RÖRELSE PÅ IS!

Konståkningsklubben GKK Singel bedriver skridskoskola för barn och ungdomar under höstterminen vecka 38-50 2017 samt under vårterminen vecka 1-12 2018.

I slutet av höst- och vårterminen anordnas en avslutning eller uppvisning, där alla klubbens åkare får delta. Datumet för Juluppvisningen 2017 är söndag 17 december. 

SKRIDSKOSKOLAN VÅREN 2018
VECKA 1-12
Lektionerna består av samling, uppvärmning, teknikträning, hinderbana, lek och avslutande samling. Teknikträningen innehåller bl.a. moment från Svenska Konståkningsförbundets Skridskoskolemärke 1-6.

När det närmar sig slutet av terminen delar tränarna ut diplom till åkarna.

LEKTIONSTIDER              

Tisdagar kl. 15.15-16.05 i Slottsskogsrinken        
Lördagar kl. 09.15-10.05 i Slottsskogsrinken
Lördagar kl. 10.15-11.05 i Slottsskogsrinken (rekommenderas för de yngsta deltagarna)   

OBS! Eventuella schemaändringar kan förekomma pga av ishockeykvalmatcher och andra ”oplanerade” evenemang som vi inte kan påverka.

Åkare kan anmälas till 1 eller 2 tider i veckan. Vid två tider i veckan kan det dock innebära olika tränare vid de olika tillfällena. 

GRUPPER

Man ska ha fyllt tre år och kunna ta några steg själv framåt på isen. Åkarna delas in i grupper efter kunskap (vilket märke som övas inför vid terminsstart) och ålder.

Tidigare skridskoerfarenhet spelar också in vid placering av grupp. Tisdagar planeras anmälda åkare att delas in i två grupper. Lördagar planeras anmälda åkare att delas i tre eller fler grupper. 

Nybörjare som ännu inte kan trycka ifrån och glida, rekommenderas lördagar 10.15. Dessa barn får de första två lektionstillfällen ha med en förälder/vuxen med skridskor och hjälm på isen som stöd/trygghet, men detta är inget måste. Tanken är att barnen ska känna sig trygga och kunna åka själva med gruppen efter dessa två första lektioner. OBS! Från och med lektion tre får inte längre någon förälder/vuxen vara med på isen, så att alla i gruppen kan delta på lika villkor.

ANMÄLAN
Anmälan görs på följande länk:
https://sportadmin.se/pop/ko.asp?ID=726139109  

Varje åkare måste anmälas för sig.

Skriv i kommentarrutan:
1. Vilken dag och tid som ni önskar plats till i 1:a hand och 2:a hand.
2. Vilket högsta märke åkaren tagit, om åkaren redan tagit något märke.
3. Om åkaren är nybörjare eller redan kan ta sig framåt med snabbare gång/lite glid över isen.
4. Om ni vill hyra skridskor och vilken (skrid)skostorlek barnet har. Se nedan för mer information.

ANMÄLAN ÄR BINDANDE OCH I SAMBAND MED PLATSBEKRÄFTELSEN FÅR NI EN FAKTURA SOM SKA VARA BETALD SENAST TRE DAGAR INNAN FÖRSTALEKTIONSTILFÄLLET FÖR ATT INTE FÖRLORA PLATSEN! 

OBS! Ni som inte har åkt i vår skridskoskolan tidigare, har rätt att prova på en gång. Hela fakturan måste dock vara betald innan första lektionen. Om ni sedan inte vill fortsätta efter första lektionen, måste ni avanmäla er absolut senast två dagar innan andra lektionen till This is a mailto link, Endast då har ni rätt att få tillbaka avgiften minus en administrationsavgift på 100 kronor. Det är mycket viktigt att ni avanmäler i tid så att vi hinner ta in barn från väntelistan. 
Om ni har frågor i samband med detta, mejla dessa This is a mailto link.

PLATSBEKRÄFTELSE
Platsbekräftelsen skickas till den mejladress som ni i anmälan ha uppgett för målsman 1. Om ni har åkt i vår skridskoskola hösten 2016 och/eller våren 2017 är ni garanterade en plats, men ni behöver anmäla er senast 13 augusti 2017 för att behålla platsen. Vi ser gärna att ni anmäler er så snart som möjligt. För nya åkare gäller först till kvarn och vi börjar skicka ut platsbekräftelser från och med vecka 30.

FAKTURAN OCH PLATSGARANTIN Betala efter platsbekräftelsen fakturan som ni får i samband med den, för att inte förlora platsen. 

Om fakturan inte är betald senast 3 dagar innan första lektionen, kan er plats gå till någon annan åkare i kön. 

MEDLEMSAVGIFT 
Är obligatorisk och är 200 kronor per verksamhetsår (1 juli 2017 – 30 juni 2018). I medlemsavgiften ingår Folksams Barn- och Ungdomsförsäkring som gäller till och med 31 augusti det kalenderår som åkaren fyller 16 år. 

Medlemsavgiften faktureras separat och måste vara betald innan första lektionen.

AVGIFT VÅRTERMIN 2018 1 lektion i veckan (12 lektioner) 1100 kronor 2 lektioner i veckan (24 lektioner) 2100 kronor

SKRIDSKOUTHYRNING
Ett antal skridskor finns att hyra. Ange i kommentarrutan vid anmälan om ni vill hyra skridskor samt ange barnets ordinarie skostorlek. Datum och tid för uthyrning meddelas via mejl inför terminsstart. OBS! När man lär sig åka skridskor är det viktigt att ha stadiga skridskor. Det underlättar väldigt mycket för åkaren. De skridskor vi hyr ut, är speciellt framtagna för nybörjare och erbjuder en helt annan stadga än de man köper i vanliga sportaffärer. Vi hyr ut lite olika märken för att passa de flesta fötter.

Kostnad per termin: 400 kronor 

Skridskor och hjälm måste medtagas och användas för att åkare i skridskoskolan ska få beträda isen. Det samma gäller för att föräldrar till nybörjarna lördagar 10.15 ska få beträda isen. Mer information om utrustning och klädsel finner ni under fliken skridskoskolan på www.gkk.se

ISHALLAR
Vi har skridskoskola i Slottsskogsrinken. 
Slottsskogsrinken ligger med ena kortsidan mot Friidrottens hus ena kortsida. Hållplats: Marklandsgatan. 

Frågor? Välkommen att mejla till This is a mailto link eller This is a mailto link

Välkomna till en givande och rolig vårtermin 2018!
Göteborgs Konståkningsklubb Singel

Uppdaterad: 2017-11-15 09:02
Skribent: GKKsi

Sponsorer och samarbetspartners:

Idrottens Bingo

logo

 MP skating ger GKKs medlemmar 15% rabatt på skridskor.

 

Ishuset ger GKKs medlemmar 15% rabatt på skridskor och skenor.

 

Åkes Städ_Logga2

 

Sjömagasinet

 

 Torslanda Tidningen signatur

 

 

    

 

Vill Du eller Ditt företag vara med och sponsra klubben? Allt är av intresse i både stort och smått. Kontakta oss på This is a mailto link

 

Postadress:
Göteborgs KK - Konståkning
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Besöksadress:
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-821670
E-post: This is a mailto link

Se all info