Hoppa till sidans innehåll

Policy för hjälm och huvudskydd


I GKK Singel använder vi hjälm tills man tagit märke 8 och efter samråd med tränare, används huvudskydd i våra fortsättningsgrupper.

GKK rekommenderar att huvudskydd används tills åkaren behärskar följande moment i Basic 1 och Fri 1 testerna: Bakåt innerskär- och ytterskärstreor, Bakåt skärombyten, Bakåt ståpiruett 3 varv, Enkel ögel.

Målsman och tränarkår skall föra en dialog och vara överens om när en åkare ska börja träna utan huvudskydd, innan barnet börjar åka utan huvudskydd. Huvudskyddet används inte bara för att skydda sig själv, utan även för att minska risken att någon oavsiktligt skall råka skada någon kamrat vid en incident.
 

*Vanliga ishockeyhjälmar fungerar bra för skridskoskolan, men kan vara lite klumpiga när man kommit lite längre i utvecklingen, och då passar en lättare hjälm bättre. Det går att hitta lätta aktivitetshjälmar, skatinghjälmar etc som är ok att använda, men vi har tyvärr inte hittat någon hjälm avsedd specifikt för konståkning. Det är viktigt att hjälmen även skyddar bakhuvudet.

**Godkänt huvudskydd.

Även om konståkning inte är speciellt skadedrabbat, sker varje år ett antal olyckor inom konståkningen med hjärnskakning som följd. Forskning har visat att även en mindre hjärnskakning hos barn i samband med fall, i många fall leder till små men noterbara nedsättningar i bl a koncentrationsförmåga, inlärningsförmåga, trötthet mm under lång tid efter skadan inträffat. Symptomen är ofta så diffusa att den drabbade inte alltid sätter problemen i samband med hjärnskakningen. Hjälm och huvudskydd skyddar eller mildrar dessa skador.

Uppdaterad: 29 MAR 2017 22:11
Skribent: Anne Verbeke

Sponsorer och samarbetspartners:

Idrottens Bingo

logo

 MP skating ger GKKs medlemmar 15% rabatt på skridskor.

 

Ishuset ger GKKs medlemmar 15% rabatt på skridskor och skenor.

 

Åkes Städ_Logga2

 

Sjömagasinet

 

 Torslanda Tidningen signatur

 

 

    

 

Vill Du eller Ditt företag vara med och sponsra klubben? Allt är av intresse i både stort och smått. Kontakta oss på This is a mailto link

 

Postadress:
Göteborgs KK - Konståkning
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Besöksadress:
Kansli Frölundaborgs isstadion, Mikael Ljungbergs Väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 031-821670
E-post: This is a mailto link

Se all info